USA Today censurerer ordet »mand«

1984: En stor amerikansk avis censurerer et læserindlæg om transseksuelle i kvindesport og beder om tilgivelse for de »stødende« ord »mand/mandlig«.

Genrebillede. Foto: SoQ, (CC BY-SA 2.0).

USA Today beskyldes for at have kapituleret over for »woke-hæren«, efter at de fjernede ordene »mand/mandlig« fra et læserindlæg, hvor der argumenteres imod at lade »transpersoner« konkurrere i kvindesport. »Rettelsen« skal være foretaget fuldstændigt uden forfatterens samtykke.

Sidste uge offentliggjorde avisen en artikel skrevet af Chelsea Mitchell, en af ​​fire high school-atleter, der sidste år forgæves lagde sag an mod Connecticuts beslutning om at lade biologiske mænd konkurrere i kvindesport.

Konkurrenceløberen skriver i læserindlægget, at hun er blevet frarøvet flere titler og priser, fordi hun er blevet tvunget til at konkurrere mod atleter med »en enorm fysisk fordel: en mandlig krop«.

Hun beskriver yderligere den »knusende« følelse af at tabe til »mandlige løbere« og forklarer, hvordan sådanne oplevelser har fået hende til at opleve sin egen krop som »ikke god nok« til at overvinde de fysiologiske fordele hos hendes »trans-konkurrenter«.

Hun bemærker, at to trans-atleter i Connecticut, der begyndte at konkurrere med kvinder i 2017, har vundet 15 statsmesterskaber på tre år. Alene i 2016 vandt ni forskellige kvinder de samme titler.

Men embedsmænd i Connecticut er »fast besluttet på at ignorere« grunden til, at de to løbere har haft en sådan succes, mener Mitchell.

Hun skriver:

Mænd har enorme fysiske fordele. Deres kroppe er simpelthen i gennemsnit større end kvindelige kroppe. Det er helt indlysende for enhver kvinde, som følger med.

Løberen afslutter læserindlægget med at love at fortsætte med at kæmpe for »alle kvindelige atleter« og siger, at hendes »medanklagere« vil appellere afvisningen af retssagen.

Mitchells brug af ordene »mand/mandlig« til at beskrive hendes mandlige »trans-konkurrenter« forklares at have været opfattet som »dybt stødende« af »et stort antal læsere« – som »derefter vendte deres vrede« mod avisen.

Syv dage efter offentliggørelsen blev alle forekomster af ordene »mand/mandlig« fjernet fra teksten og erstattet med ord som »trans-løber«.

Ja, ord, der betegner en »person af det mandlige biologiske køn« er stødende!

I en »Redaktørens bemærkning« forklarer avisen, at læserens indlæg er blevet opdateret til »at afspejle den amerikanske standard i dag og dens stilretningslinjer«. Bemærkningen slutter af med:

Vi undskylder det anvendte krænkende sprog.

I en række Twitter-indlæg beskylder Mitchells advokat Chistiana Holcomb avisen og medieselskabet for, på egen hånd, at have ændret Mitchells ord. Dette er, hvad de har gjort, forklarer Holcomb i et indlæg, »efter at have givet efter for woke-hæren«.

Hun fortsætter:

USA Today overtrådte sine egne principper for at berolige en gruppe mennesker. Denne skamløse censur skader den tillid, vi sætter til medierne, for at de gengiver den offentlige debat på en ærlig måde.

Nu er læserindlægget blevet offentliggjort ucensureret af Alliance Defending Freedom, den ideelle konservative lovgruppe, der repræsenterer Mitchell.

 

Udskift »mand« med »ikke-fødende person«

Sociale medier er oversvømmet med kommentarer, der udtrykker afsky for den »Orwellske korrektion« af Mitchells tekst. En bruger antyder sarkastisk, at USA Today skulle have erstattet »mand« med den mere inkluderende terminologi »ikke-fødende person«.

Debatten om transseksuelle, der konkurrerer i kvindesport, har ført til et stort antal retssager og søgsmål.

Tidligere har Arkansas og Alabama vedtaget love, der forbyder transseksuelle i at deltage i kvindesport.

Lignende lovforslag er blevet indført i North- og South-Dakota, men der er de blevet stemt ned.

Kilder:
RT
Web Archive
USA Today
ADF
Twitter


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //