USA: Ubevæbnet hvid teenager skudt af politibetjent på vej til arbejde

USA: En nylig skudepisode fra Arkansas beviser, at myten om at hvide aldrig er ofre for politivold i USA, er fuldstændig til grin.

En 17-årig dreng, Hunter Brittain, blev for nylig skudt af politiet nær Cabot, Arkansas på en måde, der blev beskrevet af vidner og familiemedlemmer som decideret drab.

Ifølge hans bedstemor, et vidne der var til stede i bilen som passager, og hans arbejdsgiver, stod Brittain op midt om natten for at prøve på at ordne sin lastbil, efter at have fået besked på at møde op på sit arbejde (indenfor byggebranchen) kl. 6 om morgenen.

Efter at have forladt værkstedet for at prøvekøre hans køretøj, blev Brittain stoppet ved et lyskryds af en betjent fra Lonoke County sherifkontor.

Ifølge en anden teenager, der var i lastbilen da episoden fandt sted, ville Brittains lastbil ikke stoppe helt, da han blev vinket til siden, så han sprang ud og forsøgte at placere en dunk med motorolie bag hjulet for at forhindre den i at rulle videre.

Det var under denne episode at betjenten Michael Davis, der har været medlem af politistyrken siden 2013, skød og og dræbte den unge mand.

 

Only Black Lives Matter?

Lokalsamfundet har reageret med vrede over hændelsen. De har protesteret hver dag siden det skete. En video på Facebook viser lastbiler, der brænder dæk af på parkeringspladsen uden for sherifkontoret for at udtrykke deres vrede.

Sherif John Staley har forsøgt at neddysse folkemængden, ledet af Brittains sønderknuste bedstemor, der har demonstreret og lavet en del larm uden for politistationen, ved at fortælle dem, at Davis vil blive suspenderet og at Arkansas State Police efterforsker hændelsen.

Men Staley og lokale medier har ikke frigivet noget foto af den nævnte officer eller andre detaljer, med undtagelse af hans navn. Det er heller ikke blevet bekræftet, om Davis havde sit kropskamera på under episoden.

Mens NAACP og Urban League er kommet med udtalelser, der fordømmer politiets ageren, er forsøg på at skabe national opmærksomhed fra nogle af de yngre protestmedlemmer ved at forsøge at knytte det til Black Lives Matter-bevægelsen, ikke nået.

Indtil videre har nationale medier nægtet at rapportere om dette pragteksempel på politiets inkompetence, på trods af at offeret er let at føle sympati for. Indtil videre har FBI ikke vist nogen interesse i at undersøge, om Brittains borgerrettigheder blev krænket. De protesterende mennesker ser ud til at være hvide og lokale, hvilket indikerer, at regionale BLM’er og venstreorienterede grupper ikke har tilbudt nogen væsentlig støtte.

Lonoke County er fattigt og flertallet er hvide mennesker med en indkomst per capita på $ 17.397, hvilket er langt under den føderale fattigdomsgrænse. Dette gør det muligt for institutionelt misbrug at foregå ubestridt.

/Eric Striker

Oprindeligt publiceret på National Justice.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Torben Have says:

    Mon vi i den anledning kan forvente, at sorte i Johannesburg, Sydafrika, og i Little Rock, USA, vil gå i optog med skilte og transparenter, påmalet “White lives matter”?

    Hov, jeg synes jeg hørte en, der kaldte mig utrolig naiv!


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //