USA udsender advarsel om terrorangreb mod Pride-arrangementer

LGBT: Der er en øget risiko for terrorangreb ved LGBTQ-arrangementer verden over i de kommende uger, har det amerikanske udenrigsministerium advaret.

Prideoptog i Polen. Foto: Silar, CC BY-SA 4.0

Tidligere i denne måned udsendte FBI og Department of Homeland Security en lignende advarsel vedrørende potentielle sikkerhedsrisici i løbet af juni, måneden for Pride-arrangementer.

I en opfordring udsendt fredag opfordrede USA “amerikanske statsborgere i udlandet til at udvise ekstra  forsigtighed” i lyset af “potentielle terrorangreb, demonstrationer eller voldelige handlinger mod amerikanske borgere og interesser.” Ifølge dokumentet kunne udenlandske terrororganisationer målrette “LGBTQI+ personer og arrangementer” skriver RT.

Amerikanske statsborgere bør være særligt på vagt ved “pride-fejringer og steder, der besøges af LGBTQI+ personer” samt turistattraktioner.

Den 10. maj udsendte FBI og Department of Homeland Security også en advarsel, hvor de hævdede, at “udenlandske terrororganisationer eller deres støtter kan søge at udnytte de øgede forsamlinger forbundet med den kommende Pride-måned i juni 2024.” De amerikanske myndigheder gav ingen detaljer om særligt udsatte steder og regioner eller den specifikke karakter af de formodede trusler.

Advarslen påpegede, at LGBT-temaarrangementer tidligere har været mål for terrorister, herunder det dødelige masseskyderi i Pulse gay club i Florida i juni 2016. Den 29-årige Omar Mateen, der havde svoret troskab til terrororganisationen Islamisk Stat, skød 49 festdeltagere og sårede 53.

FBI og Department of Homeland Security bemærkede også, at østrigske myndigheder tilbageholdt tre mistænkte sympatisører af Islamisk Stat i Wien sidste juni, som mistænktes for at planlægge et angreb på et Pride-arrangement der.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • noel khamo says:

    gay unit


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //