USA’s finansiering af krigen i Ukraine er snart større end den militære støtte til Israel

UKRAINE: USA har snart investeret mere i krigen i Ukraine, end de giver i militær støtte til Israel.

Ukrainske styrker (arkivbilde). Foto: Ukraines Forsvarsdepartement (CC BY-SA 2.0).

USA har indtil videre investeret 15,2 milliarder dollars af skatteydernes penge i krigen i Ukraine, hvilket svarer til ca. 113 milliarder danske kroner.

Tallene stammer fra det tyske forskningsinstitut Kiel Institute for the World Economy, som har indsamlet offentlige data fra regeringer og såkaldt troværdige medier om militær bistand til Ukraine. Det tyder på, at tallene ikke dækker alle omkostninger, da det er sket, at våben, udstyr og penge er blevet sendt til Ukraine, uden at dette er blevet indberettet åbenlyst.

Amerikansk militærhjælp til Ukraine er blevet så omfattende, at den snart vil være større end den, der blev givet til Israel, som mellem årene 2018-2019 modtog 38 milliarder dollars fra USA alene i militærhjælp.

Ifølge Stockholms internationale fredsforskningsinstitut, Sipri, er det mængden af ​​ammunition i den militære støtte til Ukraine, der skiller sig ud. Alene USA har sendt 60 millioner skud til håndvåben.

– Man taler ofte om store våbensystemer, men der bliver også sendt store mængder ammunition, siger Pieter Wezeman, forsker ved Sipri, til SVT.

Ifølge den britiske oberstløjtnant Alex Vershinin er det store forbrug af ammunition under krigen i Ukraine et bevis på, at moderne krigsførelse stadig er meget afhængig af en industriel base. I en artikel på tænketanken Royal United Services Institutes hjemmeside skriver han, at det afindustrialiserede Vesten derfor ville have problemer med at fremskaffe ammunition i længere tid under en fuldskala-krig.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • amerikaner har israel som den stærkeste allied


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //