Uvaccineret sundhedpersonale bliver suspenderet i Grækenland

GRÆKENLAND: Efter at højesteret afviste sundhedspersonalets appel over sundhedsministeriets afgørelse om obligatorisk vaccination for sundhedspersonale, giver regeringen nu de uvaccinerede »en sidste chance«.

Parlamentsbygningen i Athen. Foto: Runner1928, (CC BY-SA 4.0).

Det græske sundhedsministerium har meddelt, at 5.895 sundhedsarbejdere er blevet suspenderet fra deres job i Grækenland, da de ikke har overholdt myndighedernes krav om vaccination og dermed enten ikke har ladet sig »færdigvaccinere« eller helt er afstået fra at blive vaccineret.

De græske myndigheder kræver i dag, at alt sundhedspersonale skal vaccineres – på trods af det store antal klager fra sundhedspersonale, der er imod vaccination.

Nyhedssiden Proto Thema rapporterer, at Grækenlands højeste forvaltningsdomstol i forbindelse med afvisningen af ​​sundhedspersonalets appel erklærer:

Vaccinationer foreskrives med det formål at beskytte den generelle sundhedstilstand mod spredning af coronavirus til indlagte, hvilket udgør en særlig sårbar gruppe.

Torsdag meddelte den græske regering, at den ville give sundhedspersonale, der er blevet suspenderet fra arbejdet, en ny chance for at blive vaccineret.

Den græske sundhedsminister Thanos Plevris udtalte:

Beslutningen om obligatorisk vaccination af alle ansatte i NHS (»National Health System«) blev taget for at sikre folkesundheden.

Han tilføjede:

Da vi ikke har til hensigt at straffe [mennesker], vil vi gøre det muligt for sundhedspersonale, der gennemgår deres første vaccination i de næste par dage, at vende tilbage til arbejdet.

Samme dag afholdt hundredvis af sundhedspersonale et fem timers protestmøde i Athen og andre græske byer.

Ifølge den største fagforening, der organiserer sundhedsarbejdere, kan så mange som 10.000 ansatte blive suspenderet for ikke at lade sig vaccinere, hvilket kan påvirke hospitalernes mulighed for at modtage patienter og tilbyde dem tilstrækkelig behandling inden for en rimelig tid.

Obligatoriske vaccinationer for sundhedspersonale er også blevet foreslået – og i flere tilfælde indført – i andre europæiske lande, for eksempel i Frankrig, hvor sundhedsarbejdere har organiseret store protester mod vaccinetvang.

I sidste måned advarede den britiske baronesse Fox of Buckley om, at vaccinetvang i Storbritannien er i strid med lovgivningen om beskæftigelse. Hun sagde:

– Når det kommer til spørgsmålet om beskyttelse af arbejdstagere, forekommer det mig, at tanken om, at denne ekstremt effektive vaccine skal påtvinges dig med trusler om afskedigelse, dels underminerer al positiv kommunikation om vaccinen – og dels i princippet skader selve beskæftigelsesbeskyttelsen.

Kilder:
Breitbart
Proto Thema
Ekathimerini


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //