Verden demonstrerede mod coronarrestriktioner

CORONA-DEMONSTRATIONER: Den 20. marts, blev der organiseret demonstrationer over hele verden mod coronarestriktioner. I Sverige blev der afholdt demonstrationer i Stockholm, Göteborg og Malmø.

Nordfront laver et kort resumé af begivenheden World Wide Demonstration, som blev afholdt i hundredvis af byer rundt om i verden d. 20. marts 2021. Titusinder af mennesker over hele verden demonstrerede mod coronarrestriktionerne fra deres respektive regeringer.

 

Sverige

I Sverige blev der afholdt demonstrationer i Stockholm, Göteborg og Malmø.

Omkring kl. 13 begyndte folk at samles flere steder omkring Stockholm, de fleste af dem på Norrmalmstorg. Politiet var hurtigt på stedet for at opløse demonstrationen med henvisning til pandemiloven, en opfordring der, af flertallet af demonstrationens deltagere, ikke blev fulgt. Demonstranterne begyndte derefter at bevæge sig mod Kungsträdgården.

Politiet forsøgte flere gange at opløse demonstrationen. En af Nordfront’s udsendte på stedet anslår, at omkring 500-600 mennesker var samlet i Kungsträdgården.

Demonstranterne gik derefter tilbage mod Norrmalmstorg og fortsatte derefter mod Odenplan.

Demonstranter ved Kungsträdgården i Stockholm. Foto: Nordfront.

Politiet anholdt løbende folk på stedet for mistanke om lovovertrædelser. Beskeder som «medier er virussen», «isolation dræber» og «frihed før sikkerhed» dukkede op på demonstranternes plakater. Ifølge Aftonbladet havde politiet endelig opløst demonstrationen omkring kl. 16.

Selv i Göteborg samledes folk ved frokosttid for at demonstrere mod coronarrestriktionerne. Ifølge politiet var der 50-70 mennesker samlet i Göteborg. Fem personer blev taget i forvaring, under mistanke om ulydighed over for ordensmagten.

På samme tid fandt der en «Fri Syrien» demonstration sted lige ved siden af ​​coronademonstrationen, som politiet ignorerede.

I Malmø skønnes det, at omkring 200 mennesker var samlet på Gustav Adolfs plads. I denne sydlige by så demonstrationen lidt anderledes ud. Deltagerne råbte «Kærlighed!» Og uddelte blomster til politiet. Politiet forsøgte også at opløse denne demonstration flere gange uden succes.

Amtsstyrelsen i Skåne skriver i en pressemeddelelse, at de har udstedt en bøde på 50.000 svenske kroner til dem, der arrangerede mødet.

 

Norge

I Oslo samledes demonstrationsdeltagere uden for Stortinget. Ifølge norsk politi var der omkring 300 mennesker på stedet. Ligesom i Stockholm var der plakater med beskeden «medier er virussen».

Der har også været demonstrationer i Bergen og Trondheim, hvor henholdsvis 200 og 50 deltagere var samlet.

– Vi observerede, hvordan demonstrationen udspillede sig. I forhold til hvorvidt retningslinjerne blev overholdt, kan jeg kun sige, at vi ikke vil lave nogen anmeldelser på hvad vi har set, siger Solfrid Lægdheim fra Trøndelag politidistrikt til NRK.

 

Finland

Cirka 400 mennesker samledes i Helsinki i marts. Demonstranterne startede ved Senatstorget og gik langs Alexandersgatan mod Medborgartorget. Da de var der, samlede sig ved Ode-biblioteket, hvor der blev holdt en tale.

Omkring kl. 14.30 opfordrede politiet i Helsinki via Twitter til at følge de restriktioner, der bestemmer, at kun seks personer kan samles i en gruppe. Det blev først meddelt, at demonstrationsdeltagerne måtte sprede sig i små grupper, hvis de ønskede at demonstrere.

Omkring kl. 16 trak politiet sig tilbage og blev enige om, at demonstrationen skulle have lov til at fortsætte.

Under demonstrationen fremførtes kritik mod vaccinationer, ansigtsmasker og restriktionerne generelt.

 

Storbritannien

Briterne gik også på gaden d. 20 marts. I London anslås det, at flere tusinde mennesker deltog i coronademonstrationerne. I protest mod vacciner og masketvang råbte briterne: «Vi er ikke enige!», Og «Frihed!».

 

Tyskland

Kæmpe demonstrationer fandt også sted i Tyskland. Ifølge lokale medier samledes mindst 10.000 mennesker sig i den tyske by Kassel. Et af de mere velkendte slagord, der gav genlyd i gaderne, var «Vi er folket!».

Demonstranter bar plakater med beskederne «Corona-rebeller» og «Stop Lockdowns». Der var også moddemonstranter, der voldeligt angreb den folkelige protest. Dette resulterede i vilde kampe mellem demonstranter, moddemonstranter og politi.

Nogle mindre demonstrationer blev også afholdt i München og Berlin.

 

Holland

Demonstrationer fandt også sted i Amsterdam i Holland. Mindst 500 mennesker samlede sig i Museumplein-parken, og politiet erklærede området for en sikkerhedsrisiko.

Politiet brugte vandkanoner mod demonstranterne, men mange af dem havde medbragt paraplyer. Nogle mennesker var klædt i militæruniformer. Hollandske flag vajede i vinden, mens publikum sang «Du vil aldrig gå alene».

Lignende demonstrationer blev afholdt i mange flere lande rundt omkring i Europa og resten af ​​verden. For eksempel flere steder rundt omkring i USA, Frankrig, Australien, New Zealand, Schweiz, Argentina, Sydafrika, Estland, Grækenland, Brasilien og så videre.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //