Verdens milliardærer opnåede pandemifortjeneste på næsten 4 billioner dollars sidste år

GLOBALISME: Under coronakrisen øgede verdens milliardærer deres rigdom med næsten 4 billioner dollars. »Aldrig før har Amerika set en sådan ophobning af velstand på så få hænder«, kommenterede Frank Clemente, VD for Amerikanere for Skatteretfærdighed (AFT).

Genrebillede. Foto: Rijksmuseum (Public Domain).

Ifølge en rapport fra den globale hjælpeorganisation Oxfam øgede verdens milliardærer deres formue med ikke mindre end 3,9 billioner dollars mellem den 18. marts og den 31. december sidste år, rapporterer Business Insider.

Globalt udgør milliardærernes samlede formue nu næsten 12 billioner dollars.

 

Milliardærerne har øget deres indkomst under krisen

I modsætning til millioner af almindelige mennesker, der har mistet deres job og muligheden for at tjene til livets ophold på grund af coronanedlukninger, er milliardærernes indkomst steget under coronakrisen.

I begyndelsen af ​​krisen mistede milliardærerne ligesom andre en del indtægter, men i november havde de genvundet alle deres tab. Dette kan sammenlignes med dem, der er havnet på bunden, for hvem det anslås at tage op til et årti at komme sig.

Mellem 200 og 500 millioner mennesker anslås i rapporten at være havnet i fattigdom i løbet af 2020.

Oxfam bemærker i rapporten, at ti af de rigeste milliardærer skulle have råd til at betale for en vaccine til alle mennesker og forhindre nogen i at blive fattige på grund af coronalukningerne.

 

»Aldrig før har så få ejet så meget i Amerika«

»Aldrig før har Amerika set en sådan ophobning af velstand på så få hænder«, kommenterede Frank Clemente, administrerende direktør for Amerikanere for Skatteretfærdighed (AFT).

– Mens millioner amerikanere lider både sundhedsmæssigt og økonomisk under denne pandemis hærgen, øger nogle få hundrede milliardærer deres enorme formuer. Deres pandemifortjeneste er så enorm, at Amerikas milliardærer kunne betale for en stor covid-støtte og stadig ikke miste en øre af den rigdom, de havde før virussen.

 

Vil beskatte milliardærer

Clemente mente også, at milliardærer skulle have mulighed for at donere $ 3.000 til hver enkelt individ i USA og stadig være rigere, end de var før coronakrisen.

– Deres formuevækst er så stor, at de alene kunne give en stimulansbetaling på 3.000 dollars til hver mand, kvinde og barn i landet, og stadig være rigere end for 9 måneder siden.

Joe Biden vandt et skattemæssigt mandat i november. Vi ser frem til at samarbejde med ham og kongressen om at levere dette mandat ved at beskatte disse milliardæres enorme formue, udtalte Clemente.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //