Vesten skal bevæbne Palæstina og sanktionere Israel

OPINION: Der er kun ét logisk og principielt svar på Israels aggression og drømme om imperialisme.

Illustrationsbillede. Foto: Frihetskamp.net

I anledning af Palæstinas krig imod Israel, genudgiver Nordfront denne opinionsartikel fra 11. august 2022

I løbet af den sidste uge opstod endnu en konflikt mellem den zionistiske besættelsesmagt og en palæstinensisk politisk gruppering kendt som “Islamisk Jihad”. Som et resultat af besættelsesmagtens seneste “militære operation”, baseret på dens illegitime krav på statsskab under navnet “Israel”, mistede 47 palæstinensere livet mellem 6. og 8. august. En tredjedel af dem var børn.

Det umiddelbare spørgsmål, der forbliver ubesvaret, er dette: Hvor er Vestens reaktion på denne åbenlyse aggression og krænkelse af et suverænt territorium? Som vicepræsident Kamala Harris ekstremt velformuleret forklarede i begyndelsen af ​​Ukraine-krigen :

Så Ukraine er et land i Europa. Det eksisterer ved siden af et land, der hedder Rusland. Rusland er et større land. Rusland er et magtfuldt land. Rusland besluttede at invadere et mindre land, kaldet Ukraine. Så det er forkert, og det går imod alt, hvad vi står for.

Okay. Lad os overføre dette princip til et par andre lande, som ikke er i Europa, men som er tæt nok på. Palæstina er et land i Mellemøsten. Det eksisterer ved siden af, hvad nogle hævder er et land (Israel). Israel er et større land (fordi det har stjålet territorium fra og etnisk renset dette territorium for indbyggere fra det mindre land). Israel er et magtfuldt land. Israel fortsætter med at udøve vold mod og besætte mere og mere af Palæstina. Så, ifølge de samme værdier, er dette ikke forkert og går imod alt, hvad vi i vesten står for?

Ergo er den eneste mulige reaktion på Israels åbenlyse aggression og imperialistiske ambitioner om at opbygge en større jødisk stat, bygget på den zionistiske ideologi, der siger, at staterne omkring dem er illegitime, og deres territorium med rette er israelsk jord, det samme, som var rettet mod Rusland, som følge af deres invasion af Ukraine.

I 2021 udgjorde vestlige stater 58,4 % af målene for israelsk eksport. Lad os sætte gang i sanktionspakkerne. Ikke flere israelske diamanter. Ikke mere israelsk elektronik. Ikke mere israelsk olie. Alt skal sanktioneres, indtil Israel opgiver sine imperialistiske ambitioner, og på samme tid, hvorfor ikke skære i den milliard-dollar-hjælp, Israel modtager fra USA for at genopbygge ammunitionen til sit “Iron Dome”-luftforsvarssystem.

For det andet, da økonomisk krigsførelse alene ikke var nok ifølge vestlige eliter, selv når det kom til Ukraine-krigen, burde det samme gælde her. Vesten må bevæbne Palæstina, så det kan beskytte sig selv mod invasion og krigsforbrydelser begået mod deres civile. I slutningen af ​​maj i år annoncerede USA militærhjælp til Ukraine til en værdi af 4,6 mia amerikanske dollars, mens Storbritannien slog til med 1,3 milliarder pund og EU med 2 milliarder euro. Palæstina er dog et meget mindre land, så lad os starte med en mere beskeden våbenpakke til en værdi af 1 milliard US dollar. Lad os få nogle Javelin panserværnsmissiler ind i Gaza-striben, efterfulgt af nogle M777-haubitsere for at øge deres slagkraft. Og mens vi er i gang, lad os sende et par HIMARS raketartillerisystemer ind for at give Iron Dome noget kæmpe med. Lad os gøre det her til en lidt mere fair kamp.

Nu vil nogle af de mere kyniske blandt os muligvis hævde, at dette aldrig kommer til at ske. De vil måske hævde, at USA ikke er andet end en marionetstat, der kontrolleres af Israel, og via USA’s militære og økonomiske hegemoni resten af ​​Vesten. Og at denne hidtil usete militære økonomiske støtte er forbeholdt stater med jødiske statsoverhoveder, såsom i Ukraine. Heldigvis er disse kun antisemitters og konspirationsteoretikeres paranoide fantasier, og vi kan derfor forvente nul hykleri fra de vestlige magter på dette punkt og et principielt svar, herunder militær støtte til Palæstina og sanktioner mod Israel.

Det kan ske hvert et øjeblik nu.

// Russelman


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //