«Vi behøver ikke være i Mellemøsten – bortset fra at beskytte Israel»

USA: Under et valgmøde pralede præsident Donald Trump med, at USA for nylig er blevet selvforsynende med energi. «Vi behøver ikke engang at være i Mellemøsten, undtagen for at beskytte Israel», erkendte præsidenten.

Det har længe været kendt blandt anti-globalister, at den amerikanske krig i Mellemøsten sigter mod at sikre Israels eksistens og en eventuel fremtidig ekspansion til den såkaldte «Eretz Yisrael» (Stor-Israel), en tænkt fremtidig zionistisk stat, der inkluderer store dele af Levanten. De lande, som USA med allierede har ført krig mod i den seneste tid, er som regel placeret i dette område, og alternativt truer de Israel og dets imperialistiske planer ved at være i umiddelbar nærhed og derefter have et stærkt og anti-zionistisk regime, som det er tilfældet med for eksempel Iran.

Store dele af Syrien, det halve Irak, hele Jordan og Libanon, samt dele af Egypten, Saudi-Arabien og et lille stykke af Tyrkiet indgår i det territorium, som ifølge zionisterne en dag skal indgå i det af Jahve lovede «Stor-Israel».

Ideen om “Eretz Yisrael” er ikke kontroversiel i Israel eller blandt mange zionister. Som regel er man enige om, at landområderne skal tilfalde jøderne, da man anser, at Gud har lovet dem det. I stedet skændes man indbyrdes om, hvordan man skal opnå dette.

Krigene, der føres mod lande, der på nogen måde truer Israel eller står i vejen for Israels ekspansionsplaner, føres imidlertid ikke primært af Israel selv. I stedet er det frem for alt USA, som leder koalitioner af lande i disse utallige zionistiske krige i Mellemøsten.

Tidligere er dette aldrig blevet anerkendt, men i stedet angives andre grunde. I Iraks tilfælde løj man om, at landets tidligere leder Saddam Hussein havde masseødelæggelsesvåben, der truede amerikansk fred. I Syriens tilfælde fandt man en dag blot på, at landets præsident Bashar Al-Assad, der tidligere blev betragtet som en moderat og moderne leder i Mellemøsten, var en skurk og tyran i en sådan grad, at han for enhver pris måtte væltes. I dette tilfælde forhindrede den tidligere fiasko i Irak og Afghanistan imidlertid USA i på ny at gå direkte ind med militærmagt. I stedet valgte de at udstyre forskellige islamistiske grupper til formålet, som konsekvent blev beskrevet som «moderate rebeller».

At omstyrtelsen af ​​den anti-zionistiske Assad har været yderst vigtigt for Israel er blevet afsløret igen og igen. Nordfront har rapporteret flittigt om, hvordan Israel har hjulpet islamister i landet med alt fra sygepleje til brændstof, medicinsk udstyr og penge.

Allerede i 2015 lykkedes det irakiske specialstyrker at pågribe fire militære rådgivere for Islamisk Stat (IS), hvoraf tre var jøder med statsborgerskab i USA og Israel. Samme år blev det rapporteret, at en oberst fra det israelske militær var blevet fanget sammen med IS-terrorister.

Da terrorister kapitulerede efter at have kæmpet mod syriske regeringstropper i hovedstaden Damaskus i 2018, overgav de blandt andet maskingeværer, snigskytterifler, raketkastere, bomber og miner, der viste sig at være af israelsk oprindelse.

I 2019 anerkendte det israelske militær, IDFs tidligere stabschef Gadi Eisenkot, helt åbent, at Israel havde bevæbnet såkaldte rebeller i Syrien. En hjælp, der også bekræftes af islamisterne selv.

Israel har gjort sit bedste for at hjælpe forskellige islamistgrupper i Syrien med at komme af med landets anti-zionistiske præsident Bashar al-Assad.

– Vi ville ikke have overlevet uden Israels hjælp, har for eksempel Moatasem al-Golani, talsmand for oprørsgruppen Fursan al-Joulan erkendt.

Præsident Assad har også i flere interviews fortalt om, hvordan Israel har koordineret angreb på landets regeringsstyrker med forskellige terrorgruppers fremfærd.

– Selvom de [terroristerne] ikke er en del af den regulære israelske hær, kæmper de for Israel, sagde Assad i et interview i 2017.

I et interview tidligere på året med RT fortæller Assad, hvordan Israel gjorde sit bedste for at forhindre fremskridt mod al-Nusra, en al-Qaida-gruppe, der har opereret i Syrien.

– Hver gang den syriske hær rykkede frem mod al-Nusra-terroristerne i syd, bombede Israel vores tropper. Så snart vi kom frem, hvor som helst, udførte det israelske luftvåben luftangreb på vores hær, fortæller Assad.

Trump:«Vi behøver ikke at være i Mellemøsten, undtagen for at beskytte Israel»

På trods af alt dette har USA konsekvent givet helt andre grunde til sine konstante krige i Mellemøsten, end det skulle være i Israels interesse. Der kan være undskyldninger såsom at jage terrorister, ønske at vælte udpegede tyranner, sprede demokrati eller hævne uretfærdighed. Ikke engang de stemmer, som internt har kritiseret den amerikanske krigskampagne på den anden side af kloden, har ønsket at sige det, som det virkelig er. Blandt krigens modstandere er det i stedet blevet hævdet, at det primært er af økonomiske årsager, at krigen føres, hvor favoritteorien er, at USA kæmper for at komme til olie i Mellemøsten.

Men under et valgmøde i Winston-Salem, North Carolina, erkendte  Trump i forbifarten den virkelige årsag til den amerikanske militære tilstedeværelse i området. Erkendelsen kom under en lang redegørelse, hvor Trump pralede af, at han har gjort landet uafhængigt af energi, noget han mener, at rival Joe Biden vil ødelægge.

– Jeg kan godt lide at være energiuafhængig, kan I ikke? Jeg er sikker på, at de fleste af jer har bemærket, at når I kører for at tanke jeres bil, koster det ofte mindre end to dollars. I spørger, hvordan i helvede kunne dette ske? Tak præsident Trump! Sagde præsidenten og fortsatte:

– USA vil fortsat være den førende producent af olie og naturgas i verden. Vi skal forblive energiuafhængige. Dette burde være tilfældet i mange af de kommende år. Faktum er, at vi ikke behøver at være i Mellemøsten, undtagen for at beskytte Israel. Ud over det behøver vi ikke være i Mellemøsten.

Den mest Israel-venlige præsident nogensinde

At netop Donald Trump er den præsident, som helt åbent erkender, at formålet med den amerikanske tilstedeværelse i Mellemøsten er at «beskytte Israel» er måske ingen tilfældighed. Gennem historien har ingen amerikansk præsident været så imødekommende over for Israel. Trump har konsekvent valgt at give efter for israelske krav og er også beskrevet af Marvin Hier, grundlægger af Simon Wiesenthal Center i Los Angeles, som den eneste amerikanske præsident, der virkelig «leverer».

I 2018 tog Trump for eksempel den kontroversielle beslutning om at flytte den amerikanske ambassade i Israel fra Tel Aviv til det kontroversielle Jerusalem. I 2019 underskrev Trump et dekret om, at Golanhøjderne, som Israel har besat af Syrien, skal betragtes som israelsk land. Umiddelbart efter dette proklamerede den israelske premierminister Benjamin Netanyahu at man navngiver en jødisk bosættelse i Golanhøjderne efter Trump.

I januar i år præsenterede Trump en «fredsplan» for Israel og Palæstina, som i princippet betyder, at Israel får alt, hvad de vil have i konflikten. Palæstinenserne blev ikke spurgt under processen, og den såkaldte fredsplan har mødt skarp kritik internationalt, hvor der stadig er stemmer, der i det mindste udadtil mener, at palæstinensernes interesser også skal tages i betragtning.

I forbindelse med at ​​de såkaldte Abraham-traktater blev underskrevet i sidste uge donerede Trump også symbolsk nøglerne til Det Hvide Hus og USA til Netanyahu.

Det vil vise sig, om «beskytte Israel» vil blive en normaliseret del af retorikken omkring Mellemøsten-krigen i USA, hvor den israellobbyen konstant fremmer sine positioner.

Kilde:
Mondoweiss


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • They have their Greater Israel idea and we have our Greater Scandinavia idea.

    If we have this idea to unite the nordics who else has this thought? The word “Scan din avia” has the letters “din”, very close to the word Odin. We cannot create a grain of sand but Creator Odin creates Scandinavia and the nordic people. Odin is a holy name like Krishna is a holy name. Now it is our time to chant the holy name of our God and sing in the streets, like those “crazy” Hare Krishna devotees, because they felt spiritual, because they had love of God. Now we have love for Scandinavia, now we have love for our nordic race, now we make Nordfront a more spiritual group to please Odin and Frigga.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //