Vicekansler advarer tyskerne om fremtiden

ENERGIKRISE: Ifølge Tysklands vicekansler forventes stigende inflation og ambitioner om uafhængighed fra russisk energi at give Europas største økonomi en meget hård kommende opvarmningssæson.

Tysklands nuværende viceforbundskansler Robert Habeck 2005. Foto: Jörg Nickel (CC BY-SA 3.0).

Tyskland bør forberede sig på et vanskeligt efterår og vinter på grund af skyhøje priser – fordi landet presser på for uafhængighed fra russisk energi, forklarede Tysklands vicekansler og chef for landets økonomiminister Robert Habeck fredag ​​i Berlin.

-… Vi går et meget svært efterår og en meget hård vinter i møde, sagde han.

Habeck kom med forudsigelsen, da han præsenterede et nyt energibesparende initiativ fra det føderale ministerium for økonomiske anliggender og klimaaktioner (BMWK).

Berlin planlægger at have erstattet russisk kul og russisk olie ved årsskiftet – og at have stoppet importen af ​​russisk gas i 2024. Landet kæmper derfor febrilsk for at finde alternative energikilder. Kansleren understregede, at energipriserne i forvejen er ekstremt høje, og at »mange vil få væsentligt højere regninger end normalt« i den kommende fyringssæson.

– Alene af denne grund er der en akut energibesparelse af nød, og jeg ved, at mange allerede er ved at finde ud af, hvordan de kan spare noget, især da de stadig skal vende hver en krone, forklarede Habeck.

 

Anbefalinger til energibesparelse

Det nye initiativ med titlen 80 millioner tilsammen til energiforandring – har til formål at motivere folk til at spare energi. På sin hjemmeside giver initiativtagerne eksempler fra hverdagen og kommer med anbefalinger til energibesparelser som f.eks.

 • Regelmæssig afrimning af fryseren,
 • Hæve temperaturen i køleskabet til 7 C,
 • Brug af LED-lys på kontoret,
 • Forskellige måder at reducere vandforbrug og opvarmning af badeværelser og køkkener

– De, der sparer energi, hjælper Tyskland med at blive mere uafhængige af russisk import og gør det samtidig for klimaets skyld, sagde Habeck.

Den tumultariske situation verden over med himmelflugtspriser har ramt Tyskland hårdt. Udbuddet af det globale marked for russisk energi blev usikkert efter lanceringen af ​​Moskvas militære angreb på Ukraine i februar og de efterfølgende gengældelsessanktioner fra Vesten.

 

Inflation – dens niveau og konsekvenser

I Europas største økonomi pressede energipriserne den årlige inflation op til 7,9 % i maj – det højeste niveau i næsten 50 år. Energipriserne i landet steg med 38,3% på årsbasis sidste måned, mens fødevarepriserne steg med 11,1% ifølge data fra Federal Statistical Office (Destatis). Som følge heraf er næsten halvdelen af ​​de tyske borgere blevet tvunget til at ændre deres livsstil og skære i udgifterne, rapporterer medier – med henvisning til meningsmålinger.

Ifølge en undersøgelse foretaget for magasinet Bild af INSA i denne uge spiser hver sjette tysk statsborger ikke længere regelmæssigt på grund af prisstigningerne, og yderligere 13 % overvejer muligheden for at spare på maden.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Asbjørn says:

  Sidste gang inflationen var så høj, var fordi vesten støttede Israel i deres overtagelse af arabisk land, hvilket OPEC straffede med højere priser og sanktioner mod specifikke lande. Denne gang er inflationen så høj fordi den globale jødedom, særligt jøderne i USA, vil have Rusland i knæ, uanset hvad det koster for befolkningen i vesten. Vi må sige stop til denne vanvittige politik, der ikke er i vores interesser, men som vi skal betale i dyre domme for.

  Du kan høre mere om oliekrisen i 1973 her https://www.nordfront.dk/opraab-8-boesseri-mod-islam-masker-og-israel/


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //