Visitationszone i Aarhus vest: Politiet frygter bandekonflikt optrappes

MASSEINDVANDRING: Efter den seneste tids uro og ulmende konflikt mellem racefremmede bander fra henholdsvis Brabrand og Trillegården indfører Østjyllands Politi nu både en visitationszone og en skærpet strafzone i det vestlige Aarhus.

Der har i en periode været stigende vold og uro i det kriminelle miljø i det vestlige Aarhus, og fredag 25. september afgik en 21-årig mand ved døden, efter han var blevet ramt af skud ved Kappelvænget i Aarhus Vest.

Derfor indfører Østjyllands Politi nu visitationszone i området omkring Trillegården. På den måde håber politiet at kunne lægge en dæmper på den ulmende uro.

Vi vil ikke acceptere, at der bliver skudt i gaderne, og vi skal have sat en stopper for den ulmende uro og kriminalitet, der skaber utryghed hos beboerne i de berørte områder. Derfor tager vi nu to redskaber i brug i form at både en visitationszone og en skærpet strafzone i et område omkring Trillegården, fortæller chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Visitationszonen og den skærpede strafzone træder i kraft ved midnat natten mellem onsdag 30. september og torsdag den 1. oktober og varer foreløbigt i tre uger til og med onsdag 21. oktober, men perioden kan forlænges, hvis der er behov og grundlag for det.

Øget patruljering

Visitationszonen og den skærpede strafzone dækker det samme geografiske område, der er rammet ind af:

Infoboks fra Stiften.dk

De nævnte veje er indbefattet i visitations- og strafskærpelseszonen.

Visitationszonen er et godt værktøj til at få fundet eventuelle stik-, slag- og skydevåben, så de kommer væk fra gaden, mens muligheden for en markant øget straf, som følge af den skærpede strafzone, forhåbentlig kan få de kriminelle til at tænke sig om en ekstra gang.

Når vi vælger at indføre både en visitationszone og en skærpet strafzone, så er det for at gøre bedst muligt brug af de værktøjer, vi har til rådighed, og som kan være med til at forebygge og forhindre alvorlig kriminalitet. Visitationszonen er et godt værktøj til at få fundet eventuelle stik-, slag- og skydevåben, så de kommer væk fra gaden, mens muligheden for en markant øget straf, som følge af den skærpede strafzone, forhåbentlig kan få de kriminelle til at tænke sig om en ekstra gang, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Infoboks fra Stiften.dk

Udover oprettelse af visitations- og strafskærpelseszonen har Østjyllands Politi også iværksat øget patruljering i hele det vestlige Aarhus, ligesom den mobile politistation også vil være at finde i området på udvalgte tidspunkter.

Selvom uroen er opstået mellem grupperinger fra både Trillegården og Gellerup har Østjyllands Politi, er der ikke indført visitations- og strafskærpelseszone i området omkring Gellerup.

Det er der ikke på nuværende tidspunkt, fordi uroen fysisk har foregået ved Trillegården, men vi holder selvfølgelig løbende øje med udviklingen i Gellerup og er klar til også at indføre visitations- og strafskærpelseszone der, hvis vi finder det nødvendigt, lover Klaus Arboe Rasmussen.

KILDE:
Stiften

 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Det er en billig pris for multikultur, tænk på alle de pizzaer vi selv skulle lave hvis vi ikke havde importeret alle disse stakles mennesker fra lande der slet ikke passer ind, tænk hvor kedeligt vi ville have det, et homogent land med folk med samme kultur og historie som dig selv, et folk der arbejder sammen om en fælles fremtid.
    ingen masse voldtægter, ingen utryghed i gaderne, ingen klan uroligheder, ingen bil afbrændinger osv. Nej så hellere en masse racefremmede så vi kan sige at vi passer vores internationale forpligtelser så vi ikke bliver kaldt racister

  • Alle hader de perkere. Når det kommer til stykket er der ingen der kan udstå dem.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //