Vore symboler

MODSTANDSBEVÆGELSEN: Her følger en kort forklaring af organisationens symboler.

Rigsrunen – Modstandsbevægelsens symbol

Det samlende symbol for Den Nordiske odstandsbevægelse er Rigsrunen. Symbolet består af en Tyrrune og en Ingrune. Tyrrunen symboliserer dristighed, offervilje, kamp og sejr. Ingrunen symboliserer frugtbarhed, kreativitet, skaberkraft, målbevidsthed og fokus.

Symbolet er fyldt med et grønt felt som symboliserer vor kobling til naturen og naturens evige love. Den hvide kant symboliserer vor race, og runens sorte farve formidler struktur, orden, hierarki og disciplin.

Den parlamentariske grens symbol

I lighed med moderorganisationen symbol indeholder også den parlamentariske grens symbol Tyrrunen. Denne rune symboliserer for os kampen og arven. Tyr var ifølge vore forfædres tro de stridendes gud. Han stod for mod, ære og ikke mindst offervilje. Offervilje beviste Tyr, da han ofrede sin egen hånd i gabet på Fenrisulven, for gudernes og menneskehedens bedste.

Tyrrunen vender vore blikke tilbage mod vore forfædre, men får os måske først og fremmest til at se frem mod de kampe vi står overfor. Runen står for racens vilje til liv – og paratheden til at sikre selve livet, hvad end det må kræve af os som følger den vej.

Runen er sort, som for os betyder struktur, orden og disciplin. Alle vigtige egenskaber for en organisation som står overfor en så vigtig opgave som vores.

Runen er omgivet af grønt. Vi har altid forbundet os med farven grøn, og fortsætter gerne med det i fremtiden. Det grønne står for vor kobling til naturen og dens evige love. Da dette er kernen i vor ideologi, er det helt naturligt for os at bruge denne farve.

Udenfor det grønne felt er et rødt tandhjul. Den røde farve står for den nationale socialisme, retten til arbejde og kampen mod den zionistiske pengemagt. Tandhjulet symboliserer folkefællesskab og om, at alle nordboere bliver født og skal vokse op med samme rettigheder og pligter. Hjulet symboliserer også løsrivelsen fra den internationale finansdiktatur og forudsætningen for sand suverænitet.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //