White Lives Matter-aktion i Örebro i Sverige

AKTIVISME: Svenske rede 5 og rede 8 var i juli samlet i Örebro for at gennemføre en White Lives Matter-aktion med tale og flyvebladsuddeling.


Se den på VK her!

Svenske rede 5 og rede 8 mødtes i det centrale Örebro en søndag i juli for at gennemføre en White Lives Matter-aktion. Jimmy Thunlind havde forberedt en tale om emnet, hvilken han leverede på byens torv.

Efter en kort briefing gik aktivistgruppen til Våghus Torv i det centrale Örebro. Alle var i godt humør og fulde af forventning over at skulle gennemføre en offentlig aktion med kammerater, som de normalt kun møder til nationale begivenheder.

Ved ankomst til torvet rullede aktivisterne deres banner ud, men det simple men tilsyneladende provokerende budskab: “White Lives Matter”. Jimmy Thunlind informerede efterfølgende alle på torvet om organisationens tilstedeværelse og den kommende tale.

De talen var afsluttet begyndte en flyvebladsuddeling på torvet, hvor aktivisterne benyttede sig af lejligheden til at tale med de forbipasserende. Samtalerne varierede alt efter de deltagende, værende alt fra racefremmede, stivnakkede meningsmodstandere, almindelige mennesker og sympatisører som ville høre mere om aktivisterne budskab.

Efter en rum tid med dialog og debat med folket blev aktivistgruppen besøgt af den lokale presse, som ønskede at interviewe Jimmy om aktiviteten og slagordet White Lives Matter.

Interviewet blev en lang samtale, hvor intervieweren fra avisen Nerikes Allehanda faktisk virkede interesseret i budskabet. Hvor meget af interviewet de beslutter sig til at udgive i en ærlig redigeret form er uvist.

Aktivistgruppen fortsatte deres diskussioner med de lokale da politiet besluttede sig for at gøre deres obligatoriske antræden. Betjentene forlod dog hurtigt scenen igen da de indså at byens torv nok var det roligste og sikre det havde været i flere år.

Omsider besøgte, hvad medierne ynder at kalde “unge ballademagere”, torvet – med andre ord racefremmede med en skidt attitude. De var mindre interesseret i at diskutere politik og mere interesseret i at hævde deres tilstedeværelse på torvet. Men efter en simple irettesættelse fra aktivisterne holdt de sig på behørig afstand.

Efter nogle timer med produktive samtaler på torvet var dagen slut og aktivisterne gik tilbage til deres samlingssted. Kammeraterne takkede hinanden for deres framragende samarbejde, inden de kørte tilbage til deres respektive hjembyer. Et af højdepunkterne på dagen i Örebro var, hvor besøgt byens torv var, hvilket hjalp med til, at mange folk var interesseret i at stoppe og få en sludder.

Via:
Nordicresistancemovement.org


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Christian says:

    Flot tale og skønt at folk havde lyst til at få sig en snak.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //