WHO kræver afskaffelse af alle tidsfrister for aborter

SUNDHED: Verdenssundhedsorganisationen har opfordret alle stater til at ophæve alle restriktioner for, hvor langt inde i en graviditet en abort kan udføres.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) offentliggjorde i begyndelsen af ​​marts deres nye retningslinjer for aborter, hvori de anbefaler, at aborter legaliseres på globalt plan, og at »kvinder, piger eller andre gravide kvinder« skal have ret til at få foretaget en abort uagtet graviditetens længde.

»Et fuldt levedygtigt menneske kunne få sit liv endt helt op til fødslen. Mens det en dag, en time eller blot sekunder senere havde været ulovligt og regnet som mord at dræbe barnet«, siger Fiona Bruce, en konservativ politiker, som er kritisk over for WHOs anbefalinger, til britiske Daily Mail.

For det andet kræver WHO, at lande, der modsætter sig deres krav om fuldstændig fri og ubegrænset adgang til abort, som minimum skal tilbyde abort i tilfælde, hvor en graviditet er opstået på grund af voldtægt eller incest samt i tilfælde, hvor en kvinde kan lide fysisk eller psykisk skade ved at fuldende graviditeten.

WHO mener endvidere, at enhver, der ønsker en abort udført i sådanne situationer, ikke skal bevise, at disse kriterier er opfyldt, men at det burde være nok for en gravid kvinde at hævde, at hun opfylder et af kriterierne.

Derudover er WHO imod, at de der ønsker at få foretaget en abort, skal have en obligatorisk ventetid for at kunne overveje deres beslutning.

Organisationen mener, at aborter bør være en »on demand-service.«

Hverken myndigheder, eksperter, forældre eller for den sags skyld partneren, der har undfanget kvinden, bør ifølge de nye retningslinje kunne blande sig i afgørelsen; det skal kun være op til den gravide, om hun vil have en abort eller ej.

Om den såkaldte samvittighedsfrihed – retten til at nægte at udføre en abort på baggrund af religiøse overbevisning – skriver WHO, at de ikke ønsker at indskrænke den for de ansatte i sundhedsvæsenet, men at de i praksis ikke vil tolerere, at retten til abort begrænses indirekte, såfremt store dele af lægepersonalet nægter at udføre aborter.

»Hvis det viser sig umuligt at regulere samvittighedsfriheden på en måde, der respekterer, forsvarer og opfylder abortsøgendes rettigheder, bliver samvittighedsfriheden vedrørende aborter uforsvarlig,« skriver WHO.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //