William Luther Pierce

DAGENS DATO: På denne dag i 1933 blev William Luther Pierce III født. Dr. Pierce var leder af National Alliance indtil sin død i 2002.

William Luther Pierce III blev født i Atlanta i den amerikanske stat Georgia den 11. september 1933. Hans far hed også William Luther med suffikset Junior, fordi hans fars fornavn også var William. I sin ungdom var Pierce interesseret i kemi, elektronik, raketter og radio. Han nød især at læse science fiction og nærede drømme om at blive astronaut.

Efter sin eksamen fra militærskolen studerede han på Rice University i Houston, Texas. I 1955 blev han phil. B.Sc. i fysik. Han arbejdede en tid på Los Alamos National Laboratory, hvor amerikanerne udviklede atomvåben og studerede senere videre ved Caltech og University of Colorado, hvor han modtog sin doktorgrad i 1962.

Som adjunkt underviste han i fysik ved Oregon State University mellem 1962-65. I løbet af denne tid blev han mere og mere politisk bevidst. Som en del af dette stoppede han med at arbejde på universitetet og tog i stedet arbejde som forsker hos rumfartsingeniørfirmaet Pratt & Whitney.

I 1966 havde han fuldt ud udviklet sig til en nationalsocialist og begyndte at arbejde sammen med George Lincoln Rockwell, leder af American Nazi Party. Han blev redaktør af partiets ideologiske blad National Socialist World. Efter mordet på Rockwell og de efterfølgende kampe forlod Pierce partiet.

I 1969 dannede Pierce National Youth Alliance, en radikal ungdomsorganisation tæt på nationalsocialismen. Samme år begyndte Pierce at udgive magasinet Attack! som bragte organisationens revolutionære anti-establishment-budskab.

I 1974 skiftede organisationen navn til National Alliance. I 1978 blev også navnet på organisationens blad ændret fra Attack! til National Vanguard. En samling af de bedste artikler fra Attack! og National Vanguard mellem årene 1970 – 1982, The Best of Attack! og National Vanguard Tabloid 1970-1982, kan downloades som pdf her. Den er meget læseværdig på grund af det ideologiske indhold.

I midten af ​​1970’erne begyndte William Pierce at skrive en roman under et pseudonym, som blev publiceret som føljeton i hvert nummer af Attack!. Efterfølgeren var en slags science fiction, der foregår i den nærmeste fremtid, hvor en i starten lille gruppe hvide amerikanere, medlemmer af den hemmelige organisation The Order, griber til våben mod et stadig mere undertrykkende multikulturelt system. Pierce fik føljetonen trykt som bog i 1978 under titlen The Turner Diaries. Denne bog ville med tiden blive meget omtalt, og en anden udgave fulgte i 1980 og mere derefter. Det hævdes, at The Turner Diaries har solgt omkring 500.000 eksemplarer. Den engelske original kan downloades her.

I 1989 udgav Pierce en efterfølger til The Turner Diaries med titlen Hunter. Bogen handler om en fhv. jagerpilot, Oscar Yeager, der egenhændigt myrder politiske ledere.  Den engelske original kan downloades her.

I 1978 begyndte William Pierce også at udgive en historieserie i National Vanguard under titlen Who We Are, som var en serie artikler om den hvide races historie, der startede med livets oprindelse og strækker sig til vores tid. Denne bog kan downloades som pdf her.

Ud over, at Pierce var nationalsocialist, grundlagde han i overensstemmelse med dette verdensbillede en religion, han kaldte Kosmoteismen. Kosmoteisme kan ganske enkelt siges at være troen på, at målet for naturlig evolution er udviklingen af ​​det ariske menneske til stadigt højere stadier af bevidsthed, og at ethvert bevidst menneske bør tjene dette mål ved at stræbe efter dets realisering.

I 1990’erne begyndte Pierce at sende radio ugentligt over store dele af USA og rundt om i verden via kortbølge. Med internettet blev radioprogrammer også tilgængelige online. I hvert program af American Dissident Voices talte Pierce om et aktuelt emne, altid uden at sminke over eller sløve over. Hans ærlige åbenhed førte til, at disse radioudsendelser blev stadig mere populære.

Efter at have oplevet en svær tid i 1980’erne med faldende medlemstal, kom National Alliance stærkt tilbage i 1990’erne. I løbet af de sidste år af William Pierces liv var National Alliance en ret stærk, velorganiseret og levedygtig organisation med en fremtid foran sig. Medlemstallet var fordoblet flere gange i løbet af 90’erne.

Den 23. juli 2002 døde William Pierce af kræft. Han havde lige forinden afvist yderligere behandling. Desværre var National Alliance ikke i stand til at erstatte sin afdøde leder med en af ​​sammenlignelig kaliber og led interne stridigheder og en langsom tilbagegang. I dag er organisationen tragisk nok kun et fragment af, hvad den engang var.

Men trods det lever William Luther Pierces vigtige budskab videre i bøger, artikler og radiotaler. Hans klare, logiske, revolutionære og ukorrupte budskab vil blive bevaret, studeret og videregivet – så længe vores race lever.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • En død mands hæder lever for evigt.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //