«Wollt ihr den totalen Krieg?»

HISTORIE: Den 18. februar holder Joseph Goebbels sin berømte tale i Sportspaladset i Berlin.

Slaget om Stalingrad er netop afsluttet, og krigens alvor er blevet smerteligt indlysende for mange. Der er ingen mulighed for at skjule de seneste tab. Tysklands propagandaminister, Joseph Goebbels, har heller ingen planer om at dække over det. Tværtimod vil han være klar i talen til det tyske folk. Goebbels har indledt en kampagne som skal afskrække fjenden og inspirere det tyske folk til at kæmpe til den sidste bloddråbe. Denne aften taler Joseph Goebbel om den totale krig.

18. februar 1943 holder Goebbels den tale, som bliver hans mest kendte. Det sker i Sportspaladset i Berlin, og det store antal publikum kommer hele folket, alle klasser og erhverv. Der er soldater og civile, industriarbejdere, ingeniører og kunstnere, mænd og kvinder, unge og gamle.

Goebbels indleder talen ved at gengive fjendens påstand om, at tyske soldater er blevet defaitistiske, at de tyske civiles moral er stærkt svækket, at folket har mistet troen på Hitler. I slutningen af ​​talen stiller Goebbels ti direkte spørgsmål med opfordringer om fortsat kamp. Da Goebbels spørger, «Vil I have den totale krig?» kender jublen ingen grænser.

I talen konstaterer Goebbels også, at ikke kun Tyskland, men hele Europa er i dødelig fare, og at fjenden, hvis den skulle sejre, ville bedøve sit værtsfolk og lamme deres muligheder for forsvar.

I dag ved vi, at Goebbels havde ret. Sejrsmagterne har lykkedes at påtvinge masseindvandringen på Europas folk og skabe de multikulturelle samfund, vi ser i dag. Det er sket uden tilstrækkelig modstand, præcis som Goebbels advarede. Men gennem den totale krig og tyskernes heroiske kamp i slutningen af krigen blev betingelserne skabt til et nyt slag i dag. Ikke alene viste det nationalsocialistiske Tyskland hvilken evne vores race har, men man holdt også flammen brændende, så nye generationer af frihedskæmpere nu kan overtage, hvor de sluttede.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • En fremragende tale og en fantastisk mand.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //