Xi opfordrer Folkets Befrielseshær til at forberede sig på krig

KINA: I en tale til Folkets Befrielseshær opfordrede den kinesiske præsident Xi Jinping de væbnede styrker til at forberede sig på krig. Han beordrede dem til »resolut at forsvare Kinas suverænitet«.

Folkets Befrielseshær under en militærparade. Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

Den kinesiske præsident Xi Jinping opfordrer nu den kinesiske hær, Folkets Befrielseshær, til at gøre sig klar til at blive indsat for at møde trusler mod Kinas sikkerhed, rapporterer RT. Ifølge Xi skyldes det, at verden i øjeblikket gennemgår sine »største forandringer i et århundrede«.

– Hele militæret skal implementere partiets idé om at styrke hæren i den nye æra, sagde Xi i en tale til hærens repræsentanter.

Folkets Befrielseshær skal »resolut forsvare [Kinas] nationale suverænitet, sikkerhed og interesser«, mener den kinesiske præsident.

Som et eksempel på trusler mod Kina rejste Xi ikke helt uventet Taiwan-spørgsmålet, hvor Washington under præsident Joe Biden har vist stigende ambivalens i sin »ét Kina-politik«, samtidig med at de er begyndt at behandle Taiwan som en selvstændig stat. .

Ifølge Xi vil Beijing løse Taiwan-spørgsmålet fredeligt, men han forbeholdt sig også Kinas »ret« til at løse problemet med magt, hvis det bliver nødvendigt.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //