Zelenskyj-kritisk amerikaner mystisk forsvundet i Ukraine

UKRAINE: Den chilensk-amerikanske Youtuber Gonzalo Lira har været sporløst forsvundet i det østlige Ukraine siden langfredag. Gonzalo var i Kharkiv, hvor han rapporterede om en helt anden side af krigen end de vestlige medier, mens han kritiserede Kiev-regimet.

Gonzalo Lira. Skærmdump: Youtube.

Det var den 15. april, at al kommunikation med den chilensk-amerikanske blogger og Youtuber Gonzalo Lira, tidligere også kendt som »Coach Red Pill«, ophørte.

Siden da har ingen af ​​hans kontakter i og uden for Ukraine fået livstegn fra ham, og han har ikke opdateret sine sociale medier. Lira var i Kiev ved krigens udbrud og rejste derefter til Kharkiv, hvor han postede opdateringer om krigen og kommenterede kritisk på jøden Volodomyr Zelenskyjs regime.

Søndag skulle han deltage i det tidligere britiske parlamentsmedlem George Galloways radioprogram Mother of All Talk Shows (MOATS), men dukkede aldrig op.

Lige før forsvinden offentliggjorde The Daily Beast en lang artikel om Lira, hvori han beskrives som en sexistisk og »ulønnet Putin-trold«, samtidig med at det antydes, hvor han var, og at de ukrainske myndigheder blev kontaktet angående hans færden.

Den chilenske ambassade i Polen, som varetager landets diplomatiske forbindelser med Ukraine, er bekendt med Liras forsvinden og siger, at de efterforsker sagen.

 

»Hvis I ikke hører fra mig inden for 12 timer…«

Lira har tidligere hævdet, at det ukrainske regime har været meget utilfreds med hans rapportering fra krigen, og at den ukrainske sikkerhedstjeneste SBU ved to lejligheder har forsøgt at bortføre ham.

Fra Kharkiv har han blandt andet hævdet, at paramilitære grupper under den ukrainske hær kræver store summer i bestikkelse fra alle civile, der ønsker at forlade den belejrede by, og at de røver alle, der ikke kan betale.

I slutningen af ​​marts listede Lira en række Kiev-kritiske personer, som er blevet dræbt eller bortført siden krigens begyndelse, og opfordrede alle til at google deres navne for at »lære sandheden om Zelenskyj-regimet«.

Indlægget sluttede med en anmodning om at udfylde listen med hans eget navn, hvis der ikke bliver hørt fra ham inden for tolv timer.

Liras sidste indlæg på sociale medier blev postet den 15. april.

 

Kilder:
The Daily Beast


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Han er kommet op til overfladen igen. Tilsyneladende er hans telefon blevet konfiskeret, så han har ikke adgang til sine sociale medie konti (YT, Twitter, Telegram; PWs blevet ændret?), men han har oprettet en ny Twitter:
    https://twitter.com/GonzaloLira1968/


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //