Zelenskyj: Ukraine bliver et »stort Israel«

UKRAINE: Præsident Volodymyr Zelenskyj siger, at Ukraine vi bliver som Israel, et militariseret samfund, hvor sikkerhed er det vigtigste spørgsmål.

Ukraines jødiske præsident Volodymyr Zelensky har sagt, at han forestiller sig Ukraines fremtid som en større udgave af Israel.

– Ukraine bliver bestemt ikke, hvad vi ønskede, det skulle være fra begyndelsen. Det er umuligt. Absolut liberalt og europæisk – sådan bliver det ikke. Vi vil blive et »stort Israel« med vores egen karakter. Vi vil ikke blive overraskede, hvis vi ser repræsentanter for hæren eller nationalgarden i biografer og dagligvarebutikker eller civile med våben, sagde Zelenskyj til journalister i går.

Præsidenten mener således, at den russiske invasion betyder, at Ukraine bliver et mere militariseret samfund, hvor sikkerhed bliver det vigtigste politiske spørgsmål i de kommende år. Israelske Haaretz har også interviewet Ukraines ambassadør i Israel, Yevgen Korniychuk, som er enig i den vurdering.

– Uanset hvad der så sker, vil situationen i Ukraine ligne sikkerhedssituationen i Israel. Man vil se flere bevæbnede mennesker på gaden, selv når det er mere fredeligt end nu. »Israelerne har levet omgivet af fjender gennem deres historie, og Ukraine vil gøre det samme«, sagde Korniychuk til Haaretz.

Zelensky har tidligere sagt, at han er åben for fredsforhandlinger med Rusland i Jerusalem. Efter at Israel i første omgang var forsigtig med at tage stilling i konflikten, har landet tydeligvis taget stilling til Ukraine, hvilket fik Rusland til at svare, at Israel ikke har nogen juridisk ret til at besætte Golanhøjderne, og til at antyde, at Jerusalem ikke er landets hovedstad. Ifølge RT har Zelenskyj tidligere kritiseret Israel for at være for neutralt og har krævet militær bistand fra israelerne, men efter det har den ukrainske præsident sagt, at han stadig forstår, at »Israel har sine interesser«, og »en strategi til at beskytte sine egne borgere«.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //