Zelenskys pressekonference: »Er han påvirket af stoffer?«

KIEV: Ukraines præsident gjorde en mildt sagt mærkelig fremtræden under sin pressekonference i går.

Torsdag eftermiddag mødte den Ukraines jødiske præsident Volodomyr Zelensky op foran pressen, hvor han optrådte på en måde, der får ham til at fremstå mildt sagt uegnet til sin embedsrolle.

Den slørede og stammende tale, dårlige kropsholdning og hængende tunge øjne gør det klart, at der er noget galt med Ukraines præsident.

På sociale medier mener mange, at han er påvirket af stoffer eller fuld, mens andre mener, at han ikke kan klare presset og er ved at kollapse fysisk. Aftonbladet indrømmer også, at Ukraines præsident ser »mærkbart træt ud«.

»De vågne øjne, der dukkede op i videoer i løbet af ugen, taler, hvor han stolt og kraftigt opfordrede sit land til at fortsætte kampen, var mere trætte nu«, skriver Aftonbladet og tilføjer, at præsidenten sover to, tre timer hver natt.

Aftonbladet oplyser imidlertid, at præsidenten mødte op på et »uanmeldt pressemøde«. En præsident, der gerne vil fortsætte med at fremstå »stolt og stærk«, ville formentlig have afholdt sig fra at møde op til et uanmeldt pressemøde, hvis han havde været fysisk udmattet eller på anden måde upassende. En person, der er påvirket af stoffer eller alkohol, behøver ikke nødvendigvis at være i stand til at træffe sådanne rationelle beslutninger.

I fredags kom den russiske præsident, Vladimir Putin, med en udtalelse, der undrede mange, men som virker mere logisk efter Zelenskys mærkelige optræden i dag. I talen opfordrede Putin Ukraines væbnede styrker til at tage magten i landet, da det ville være lettere at nå til enighed med dem end med »narkomanerne i Kiev«.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //