Zimbabwes regering bebrejder sin finanskrise hvide mænd – “lærte os aldrig hvordan man driver et samfund”

AFRIKANSK KOMPETENCE: De sorte afrikanere kan ikke drive et land selv, erkender Zimbabwes vicepræsident. 

Kembo Mohabi ved hvorfor Zimbabwes økonomi kollapser.

Kembo Mohadi, en af ​​Zimbabwes to vicepræsidenter, bebrejder hvide mand landets katastrofale økonomi, skriver New Zimbabwabe.

Problemet for Zimbabwe var, at landets tidligere britiske kolonistyre, der bestod af hvide mænd, ikke lærte zimbabwere hvordan man driver en økonomi, mener Mohadi.

Under en tv-tale beklagede Mohadi sig over den økonomiske depression, som Zimbabwe har oplevet siden frigørelsen fra Storbritannien i 1980.

“Vi fik vores uafhængighed, men den hvide mand gav os aldrig nogen viden om, hvordan vi kan styre vores økonomi,” sagde Mohadi på nationalt tv torsdag den 9. juli.

Den eneste viden, som folket har, er hvordan man sælger alkohol i spiritusbutikker og andre dagligdags handelsaktiviteter.

”Bare det, ikke mere end det,” sagde Mohadi.

Zimbabwe, engang kendt som “Afrikas kornlager”, faldt i økonomisk kaos lige efter årtusindskiftet under daværende præsident Robert Mugabe. Landet indførte derefter racistiske anti-hvide love, som medførte ekspropriation af gårde, der ejes af hvide mennesker, som derefter faldt i forfald, da de sorte ikke var i stand til at drive landbrug.

Dette betød også en frygtelig lidelse for hvide mennesker, der blev fordrevet, slagtet, lemlæstet og voldtaget af “hævnsøgende” sorte, som ville “hævne den hvide britiske og racistiske undertrykkelse af landet”.

Som et resultat af denne opstand opstod der politisk ustabilitet på grund af personlige konflikter og klankonflikter, samt hyperinflation, der fik valutaen til at kollapse.

Fra tidligere at have været lige så meget værd som den amerikanske dollar, er Zimbabwes dollar i øjeblikket kun værd omkring én procent af dens oprindelige værdi. På det sorte marked, som flittigt anvendes af det enorme eksklusionssamfund – befolkningen i Zimbabwe – koster en amerikansk dollar 100 nationale dollars.

Da Mugabe udviste de hvide og stjal deres ressourcer, er 4,3 millioner zimbabwere nu på randen af hungernød, ifølge en stor undersøgelse foretaget i februar.

Og nu er Zimbabwes problem naturligvis den hvide mands fejl gennem 40 år – på grund af “vores fravær”.

Læs også:
Farmlands: Dokumentar om folkemordet i Sydafrika


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Hvid mand opbygger et samfund, sort mand smider hvid mand ud, we are Kangz now, landet forfaldet = hvid mand ond


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //