110 ældre på plejehjem smidt ud af deres lejlighed for at give plads til flygtninge i Berlin

HVIDT FOLKEMORD: For at få plads til flere fremmede i Tysklands hovedstad blev 110 ældre på et plejehjem smidt ud af deres lejligheder, hvilket efterlod flere i gråd.

Sagen har fået bred medieomtale og fremhæver en voksende tendens i Tyskland. Yderligere til skandalen er, at ejerne af bygningen som står for driften af plejehjemmet er kristne almennyttige institutioner, der tilhører Berlin Diakonie.

Bygningen, der ligger på Müller Street, var beregnet til at huse ældre beboere i mindst yderligere 10 år. Oprindeligt købte »Wohnen & Pflege Schillerpark« i Berlin-distriktet Wedding bygningen til at huse 141 beboere og underskrev en lejekontrakt for 25 år. Plejehjemmet blev drevet af Paul Gerhard Fonden med start i 2006 med mulighed for forlængelse.

Den plan er opsagt tidligt, og i stedet er bygningen skiftet til at huse flygtninge. Fonden, der driver plejehjemmet, informerede 110 ældre beboere om, at de ville være nødt til at forlade deres lejlighed, hvor halvdelen allerede er flyttet ud, og den anden halvdel er planlagt til at flytte i slutningen af 2023.

De beboere, der allerede har forladt bygningen, stod over for følelsesmæssigt overvældende farvel, da de blev tvunget til at pakke deres ejendele.

»Under fraflytningerne flød tårerne blandt de berørte. Containere stod foran bygningen i dagevis, møblerne blev simpelthen smidt væk,« sagde en anonym pårørende.

Focus magazine var de første til at fortælle historien, men nyhederne er også blevet bragt af tyske aviser over hele landet, herunder BZ, som citerede en nabo, der bor i nærheden, 84-årige Heinz B., som sagde: »De første flygtninge flyttede ind i begyndelsen af ​​februar.«

Focus skrev, at det er langt mere lukrativt at huse migranter. Dette kan have været en overvejelse, selv for kristne organisationer, som har budgetter, de nøje skal holde øje med, og personale som skal betales. Ifølge Focus online og andre mediekilder kan organisationer tjene langt flere penge på at huse migranter end at tage sig af ældre i Tyskland.

BZ-mediet talte med Paul Gerhardt Foundation, som hævdede, at omdannelsen af ​​plejehjemmet ikke var en økonomisk beslutning. I stedet stammede det fra »anmodninger fra Statens Kontor for Flygtninge (LAF).« Hvis det er sandt, betyder det, at regeringen også spillede en aktiv rolle i at tvinge de ældre indbyggere ud af deres lejligheder for at give plads til migranter.

Derudover skrev Paul Gerhardt Foundation, at »beslutningen om at ændre brugen blev truffet efter den for tidligt afbrudte kontrakt.« Hvad fonden dog ikke nævner, er, at både den og den anden kristne organisation, Johannesstift Diakonie, var dem, der »tidligt« selv afsluttede kontrakten. Faktisk pressede Paul Gerhardt Fonden, som drives af en præst, den anden fond til at opgive sit lejemål ved hjælp af en specifik undtagelsesklausul.

Ældre beboere ønskede ikke at tage af sted
Organisationen tilbød straks at flytte beboerne til andre steder, men der var få personer som tog imod tilbuddet, da mange af dem ønskede at blive tæt på deres familier i området. Bygningen var indrettet til ældre beboere, og mange af dem planlagde at tilbringe resten af ​​deres liv der.

Ifølge Focus blev nyheden om, at de blev smidt ud, mødt med »chok og forundring« fra beboerne. Bladet skriver, at når det kommer til plejehjem, vælger beboerne også ud fra beliggenhed og nærhed til familien. At blive tvunget fra et plejehjem kan være en desorienterende oplevelse for mange mennesker i en høj alder, og plejehjemsudbydere lægger ofte vægt på, at tryghed, kontinuitet og et stressfrit miljø alle sammen er væsentlige elementer i at sikre ordentlig pleje til seniorer. Hvordan disse organisationer selv mener, at de lever op til disse idealer er ikke til at vide.

Hvordan blev beboerne smidt ud på trods af en lejekontrakt?
Focus skriver, at nyheden om fraflytningen først kom frem i en udtalelse, som uddybede, hvordan Johannisstift Diakonie havde opsagt lejemålet for plejehjemmet. Erklæringen er underskrevet af pastor Martin von Essen, leder af Paul Gerhard Fonden, som driver Johannisstift Diakonie. I erklæringen blev beboerne informeret om, at lejemålet var ved at ophøre, men beboerne blev heller ikke gjort opmærksomme på, at lejemålet oprindeligt skulle løbe frem til 2031.

Mens præsten hen mod slutningen af ​​udtalelsen lægger vægt på udsmidningen af ​​de ældre beboere, understreger præsten »årtiers erfaring« med flygtningearbejde. Han meddeler endeligt, at plejehjemmet vil »udvide pladserne til flere traumatiserede mennesker med behov for beskyttelse« fra udgangen af ​​2022/2023.

Præsten kan dog have brugt en hårdhændet-taktik til at tvinge seniorerne ud. Focus skriver, at hans organisation afsluttede lejekontrakten tidligt ved at hævde, at den ville beslaglægge ejendommen under en »personlig brug«-klausul. Denne klausul om personlig brug, der ofte er ret kontroversiel, bruges jævnligt af udlejere, der søger at smide lejere ud på trods af en eksisterende kontrakt. Udlejeren hævder blot, at han eller hun, eller et familiemedlem, har brug for ejendommen til deres egen personlige bolig. Det er uklart præcist, hvordan Paul Gerhard Foundation ville retfærdiggøre »personlig brug« for at afslutte kontrakten tidligt i dette tilfælde, men tilsyneladende var det nok til at tvinge den anden organisation til også at gå med til at bryde deres lejekontrakter.

Da præsten blev spurgt om brugen af ​​»personlig brug«-klausulen, nægtede præsten at svare på Focus’ spørgsmål om emnet, men ifølge nyhedsmediet: »I kirkelige kredse (…) er det en åben hemmelighed, at det er mere økonomisk lukrativt at drive et flygtningehjem end at drive et plejehjem.«

Dette er heller ikke det eneste tilfælde, hvor kirkelige organisationer smider seniorer ud for at gøre plads til flygtninge. Tidligere på måneden brød historien om, at 40 lejere blev smidt ud af deres lejligheder i Lörrach for at gøre plads til flygtninge. Begge sager fremhæver det enorme pres på byer og kommuner for at få plads til millioner af tilflyttere i de senere år. I 2022 registrerede 244.132 asylansøgere sig i Tyskland, foruden mere end en million ukrainske krigsflygtninge. Samtidig fremhæver begge sager skæve økonomiske incitamenter, der findes for organisationer, som gør det mere rentabelt at huse migranter end ældre borgere.

KILDE:
REMIX News

LÆS OGSÅ:
Frontex: Sidste års indvandring bød på en »flygtningekriseskala«
Dagens video: Europas flygtningekrise – lavet i Israel
Dagens video: Hvidt folkemord i Europa
Dagens video: Hvidt folkemord – Normaliseret antihvid had
Dagens video: Hvidt folkemord Tiden løber ud


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • noel khamo says:

    jaja de erobre sig


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //