Abekopper i Danmark: Smittebærer hjemvendt fra Gran Canaria

SMITTE: Abekopper er kommet til Danmark. Det første tilfælde stammer fra en rejse til Gran Canaria, hvor en LGBT-festival er blevet koblet til virus-udbruddet.

En dansk mand er blevet testet positiv for virusset efter at være hjemvendt fra en rejse til Gran Canaria i Spanien.

Nordfront har tidligere beskrevet hvordan en LGBT-festival på den spanske ø er blevet koblet til abekoppe-udbruddet. Spanien er et af de lande i Europa som er hårdest ramt af den ellers sjældne virus, som normalt ikke findes i Europa.

To danskere er i øjeblikket bekræftet smittet ifølge DR og Statens Serum Institut. Hvorvidt den anden også har været på rejse til Gran Canaria vides ikke.

Hos sundhedsmyndighederne har de dog særligt fokus på en bestemt samfundsgruppe, da de har set flere smittede blandt homoseksuelle, det kunne faglig direktør ved Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause, fortælle.

»Sygdommen har indtil nu spredt sig særligt blandt mænd, der har sex med mænd. Derfor er der grund til at have fokus på netop denne gruppe på nuværende tidspunkt« udtalte hun.

Sundhedsstyrelsen har derfor set sig nødsaget til at kontakte både AIDS-fonden og LGBT+ Danmark for at få spredt budskabet om vigtigheden af bl.a. god hygiejne og sikker sex til de homoseksuelle i forsøget på at bremse fortsat smitte.

Professor og overlæge ved Statens Serum Institut, Anders Fomsgaard, udtalte i Go’ Morgen Danmark, at udover de to bekræftede tilfælde, undersøger de i øjeblikket tre yderlige mistænkte smittebærere.

Imens virusset spreder sig blandt de homoseksuelle, så har flere lande, ifølge Ritzau, travlt med at kigge efter vacciner. Tyskland har allerede bestilt 40.000 doser vaccine mod virusset hos den danske virksomhed Bavarian Nordic. Det oplyser den tyske sundhedsminister Karl Lauterbach. Der er indtil nu registreret fem tilfælde af sygdommen i Tyskland – alle mænd.

Administrerende direktør i Bavarian Nordic, Paul Chaplin, udtalte til Wall Street Journal, at Bavarian Nordic i de kommende uger og måneder vil producere endnu flere koppevaccine og snart vil kunne møde efterspørgslen fra rækken af lande, der har efterspurgt vaccinen i forbindelse med udbruddet. Ligeledes er de klar til at udvide produktionen endnu mere, så de kan opnå en kapacitet på 30 millioner doser om året, skulle efterspørgslen stige.

Sundhedsminister, Magnus Heunicke, har også åbnet op for at de danske smittede og deres nærkontakter vil få tilbudt vacciner.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Anonym says:

  Hvem siger så, at diversitet ikke bærer frugt?

 • Får tilbudt vaccine. Virkelig stort tænk. Jeg indrømmer, jeg orker ikke mere fra denne kant, de kan rende mig 😡😡😡😡

 • Anders says:

  Så i nyhederne at der er folk der spreder fake news med homofobiske og racistiske kommentare.. De ville så bare ikke lige uddybe hvorfor dee var folk der sagde det. Måske fordi det er sorte bøsser der spreder sygdommen og vi så ikke behøver endu engang vaccine.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //