ADL finder antisemitisme i egen undervisning

JØDISK LOBBY: Efter at have fundet »udtryk for antisemitisme« i Fox News’ liste over venstreekstreme ideer, som ADL promoverer i sin »anti-bias undervisning«, lover den jødiske lobbyorganisation at lytte til nyhedsnetværkets kritik.

ADL-chef Jonathan Greenblatt. Foto: Gage Skidmer (CC BY-SA 3.0).

Det konservative nyhedsnetværk Fox News beskylder den jødiske lobbyorganisation Anti-Defamation League (ADL) for at promovere subversive venstrefløjs-ideer i sin »undervisning mod fordomme« i amerikanske skoler. Som eksempler på udtryk for sådanne ideer fremhæver Fox News:

 • den hyppige brug af begreberne »intersektionalitet«, »strukturel racisme« og »hvidt privilegium«.
 • anbefalingerne fra artikler skrevet af den »woke« journalist, blogger og forfatter MacArthur Fellow Ta-Nehisi Coates.
 • de konstante referencer til kønsneutrale pronominer, Black Lives Matter, og til bøger om trans- og kønsafvigende børn.
 • de tilbagevendende hyldester til det feministiske initiativ Women’s March.

The Jewish Telegraphic Agency (JTA) finder i sin artikel gældende ADL’s svar på Fox News’ anklager om venstreekstremisme, at en af ​​grundlæggerne af Women’s March, Tamika Mallory, har koblinger til Louis Farrakhan, som er »grundlæggeren af det antisemitiske Nation of Islam«. Mallory har også haft modet til at kritisere Starbucks for at have presset ADL’s »anti-bias træning« på sine ansatte, påminder avisen.

I en erklæring understregede en ADL-talsmand over for JTA, at Fox News-historien »rejste vigtige spørgsmål« og forklarede, at gruppen nu »planlægger at gennemføre en omfattende gennemgang af sine uddannelsesprogrammer«.

Han tilføjer:

Vi vakler dog ikke fra vores mangeårige støtte til de marginaliserede i samfundet, såsom transkønnede unges rettigheder og sikkerhed… Vi er også meget overbeviste om, at eleverne skal fortsætte med at kæmpe med svære emner, såsom anti-sort racisme, eller Holocaust og dets arv.

 

»Antisemitisme er endnu mere subtil på venstrefløjen«

ADL-chef Jonathan Greenblatt holdt for nylig en tale, hvor han understregede, at venstreorienteret antisemitisme udgør en lige så stor trussel mod jødiske liv som højreorienteret antisemitisme. I en artikel i Washington Post fra maj sidste år beskriver han en antisemitisme på venstrefløjen, som ifølge ham stadig er »mere subtil« end den på den anden side – men som bliver værre.

JTA beklager, at afklaringer af denne art ikke ser ud til at fritage ADL for beskyldninger om »politisk partiskhed«:

Disse handlinger har ikke stoppet nogle på højrefløjen i at anklage ADL for politisk partiskhed.

Læs også:
ADL omdefinerer begrebet »racisme« – igen
Dagens video: Know More News om ADL
Dagens video: The history of ADL


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Jøder kan ikke definere et menneske uden at komme med nye slogan som de åbenbart selv er indehavere af. Det er det samme med Mellemøsten og afrikanere osv….der bliver lavet en særlov for dem og vupti er vi alle under skærpet tilsyn og skal være loyal overfor disse drengestreger som ledere i verden er herre over.

  Så igen…hvornår er det lige nogle skulle tage nogle af ovenstående alvorlig. Er det når i kæmper for at bygge jeres egne lande op, eller er det når andre hvide når eller kan dreje jer eller gennemskue de meninger i tager til jer i oplærings perioden som påtrængende fæhoveder som bevare et gennemsnitlig i at være non White på en træls måde, og med alle de slogans en jyde eller Tyskerlandet kan fra de fjerne egne. Ja, så er man da parat til at springe over hvor gæret er lavest.

  Jeg har aldrig brudt mig om jøder. De er selvisk, ejendommelige, og ganske vist noget så uopdragen. I Pakistan er der net hen over gaderne, da jøderne smider alt muligt lort ned til dem. Pakistan er ikke meget bedre, myrder, smider med ting tilbage og bevarer deres skikke sammen med jøderne. Og, så er det lige jeg tænker…hvem fanden skal jeg bakke op her.

  Det bliver ingen af delene og tro mig…had er så naturligt, at enhver ikke ville misforstå min mening om dem. Når jeg skriver eller nævner had, tænker nogle nok..ork-hun går fuldstændig amok. Næ, had er bare en ganske normal naturlig del, og de kan og skal ikke sammenlignes med noget jeg opfatter som levende. Jeg er og bliver naturlig. Had er ikke bare smiger eller ondskab, had er virkelighed.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //