Anklagemyndigheden: »Voldshandlingen har intet med DNM at gøre«

SVERIGE: Politiet og politiadvokaten i Sverige holdt torsdag eftermiddag pressemøde om knivstikkeriet i Almedalen. Anklagemyndigheden afviser, at den har noget med Den Nordiske Modstandsbevægelse at gøre.

Politiet og anklagemyndigheden i Sverige holdt torsdag pressemøde om knivstikkeriet i Almedalen i Visby, der resulterede i, at en 60-årig kvinde blev dræbt.

Medierne har i løbet af onsdagen spredt rygter om, at gerningsmanden havde »forbindelser til Den Nordiske Modstandsbevægelse«, hvilket organisationen afviste i en officiel udtalelse onsdag aften.

I løbet af torsdagen tilstod den formodede 33-årige forholdet og afgav forklaring. Ifølge mandens forsvarer, Staffan Fredriksson, er personen ikke rask og fortæller, at han har en historie med psykisk sygdom.

 

»Forbrydelsen har ingen forbindelse til DNM«

I pressemødet deltog efterforskningsleder og politiadvokat Petra Götell, politimesteren i Gotland og operationschef for Almedalsuken, Fredrik Persson, og regionsdirektør for Region Gotland, Peter Lindvall.

Götell afslører også, at den mistænkte var påvirket af stoffer, da han begik handlingen.

Den afdøde kvinde skal have været gerningsmandens påtænkte mål fra begyndelsen og skal have en sammenhæng med hendes ledende professionelle rolle i psykiatrien. Påstanden om, at gerningsmanden havde tilknytning til Den Nordiske modstandsbevægelse, er ikke i fokus for efterforskningen, oplyser hun.

 

Vil arrangere »mangfoldighedsparade«

Politimester Fredrik Persson fortæller, at politiet nu vil afslutte Almedalsuken, blandt andet ved at arrangere en såkaldt »mangfoldighedsparade« gennem Visby.

Regionsdirektør Lindvall tilføjer, at han fordømmer voldshandlingen og understreger vigtigheden af ​​»folkets lighed, ytringsfrihed, demokrati og medmenneskelighed«.

Jeg vil slutte af med det, Fredrik nævnte, nemlig at opfordre alle til at deltage i eftermiddagens mangfoldighedsparade. For yderligere at markere sammenhold og solidaritet i det, der er sket.

 

»Det er rettet mod psykiatrien«

På spørgsmål fra TT [svensk mediebureau] om, hvad gerningsmanden har oplyst som forklaring, svarer Götell:

Han har ikke fortalt så meget om, hvorfor han har gjort, som han har gjort… Det er rettet mod psykiatrien, vil jeg sige.

Til et andet spørgsmål tilføjer politiadvokaten, at motivet har at gøre med mandens psykiske tilstand og psykiatrien i Sverige generelt. Manden skal have planlagt aktionen specifikt mod de ramte ofre.

»Vi ser ikke på nuværende tidspunkt disse forbindelser til DNM, eller at det her skulle være noget for eller af DNM«.

 

»Det er på grund af mediernes spekulationer, at vi kommenterer DNM«

P4 Gotland spørger, om efterforskningens hovedfokus handler om »forbindelsen til DNM«, hvortil politiadvokaten Götell svarer:

Grunden til, at vi udtaler os om DNM, er, fordi det er en påstand, der er kommet frem i medierne – at der har været spekulationer i medierne og så videre. Og det er ikke noget, vi har set, til gengæld har vi set den psykiske sygdom. Det er den, vi betragter som et motiv nu.

Dagens Nyheter spørger af en eller anden grund anklageren, om der har været flere »folk med tilknytning til DNM« i Visby i løbet af ugen.

»Det ved jeg ikke, men som vi ser det i denne sag, leder vi ikke efter flere gerningsmænd«, svarer Götell.

»Vi ser nu ingen sammenhæng til noget med DNM, men derimod den psykiske sygdom«, understreger hun for i hvert fald femte gang.

 

Fortsatte spørgsmål om modstandsbevægelsen fra fake news medier

Svenska Dagbladet spørger derefter politimester Persson, hvorfor politiet ikke »holder styr på« personer med påstået tilknytning til Modstandsbevægelsen i Visby.

– Desværre er der mennesker, som Petra forklarede her, med en form for psykisk sygdom. Og det kan vi ikke have kontrol over, kommenterer Persson og fortsætter:

– Et forhold til DNM er præcis som Petra beskriver, det er en påstand i medierne.

Gerningsmanden har ikke udtrykt anger, oplyser anklagemyndigheden.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Altså, er det politiet der opfordre til en mangfoldighedsparade?????? Jeg skal også lige være sikker i den sag.

  • Anders says:

    Abe-elskernes tab!

    Nu har abe-elskerne midstede en biologisk kriger, og selvfølgelig er abe-elskernes agenda som altid at stemple hvide mænd som sindssyge fortsat gennem embedsmisbrug, stigmatisering, organized gang stalking og brugen af remote neural monitoring. Altså at skabe en artificial disease, hvorpå abe-elskerne kan kontrollere hvide fjender i døden med.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //