Australien dømmer Google til bøder

INTEGRITET: Brugere troede, at de ikke blev sporet, men virksomheden indsamlede lokationsdata gennem tredjeparter.

Billede: Pixabay (Public domain).

Folk med Android-telefoner blev vildledt til at tro, at hvis de deaktiverede lokalitetstjenester, ville lokationsdata ikke blive indsamlet af telefonen. Noget som har vist sig, ikke at være sandt, da enhederne stadig indsamler data gennem apps og andet, når du surfer på nettet, ifølge Australian Consumer and Competition Authority.

Inden den juridiske proces sendte Google en e-mail til retten, hvor de hævder, at de har tydeliggjort det for brugerne, hvordan de skal administrere deres personlige data og forenklet processen for, hvordan dette skal gøres.

På trods af dette, dømmer den føderale domstol i Australien Google til at betale næsten 300 millioner danske kroner i bøder for, hvordan de håndterede sagen.

Australien har de seneste år slået hårdt ned på tech-giganterne og har indført en såkaldt klik-skat. Denne medfører at teknologigiganterne risikerer at skulle betale et gebyr, hver gang nogen deler en nyhedsartikel eller kommer op som søgeresultat, hvilket fik Facebook til at blokere alle australske nyhedskanaler, og Google til at true med at gøre det samme.

Læs også:
En sejr for ytringsfriheden: Google pålægges millionbøder for sin censur på nettet
Google tester ny datateknologi – spionerer på Chrome-brugere uden at informere dem


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //