En sejr for ytringsfriheden: Google pålægges millionbøder for sin censur på nettet

EUROPA: Jødiske Google er tvunget til at betale 100.000 euro for censur udført i Tyskland, og i Frankrig tvinges virksomheden til at betale 500 millioner euro for krænkelse af ophavsretten.

Den store internetkæmpe Google mødte modstand i en tysk domstol, som dømte til ytringsfrihedens fordel. Det skete efter at Google havde censureret en video, der viste demonstrationer mod coronarestriktioner i Schweiz, skriver Welt am Sonntag. I retten blev det den 20. april 2020 besluttet, at Google skulle genpublicere videoen med det samme, men internetgiganten valgte i stedet at vente til 14. maj 2020. Derfor er Google nu tvunget til at betale 100.000 euro i bøde.

Google har til hensigt at fortsætte med at bekæmpe såkaldt »misinformation om Covid-19«, sagde en talsmand for Google til Welt am Sonntag. Joachim Steinhöfel, advokat for den censurerede kontoindehaver, ser dommen som en sejr for ytringsfriheden online, da dommen kræver at historisk høje bøder betales af Google.

Det er dog ikke kun i Tyskland, at Google er havnet i modvind. I Frankrig er internetgiganten tvunget til at betale hele 500 millioner euro for overtrædelse af den franske konkurrencemyndigheds ordre, fastslår Yle. Den forhandling, som Google skulle have haft med nyhedsudgivere om kompensation for genudgivelser, valgte Google ikke at have, men ifølge myndigheden burde man have undladt at forhandle med dem i god tro, skriver nyhedswebsitet Europaportalen. Sagen vedrører EU’s nye direktiv, der giver nyhedsmedier ret til at kræve erstatning fra internetgiganter, der genudgiver dele af deres indhold. Bøden er den største, der nogensinde er uddelt for at trodse den franske konkurrencemyndigheds ordre, siger myndighedens leder Isabella da Silva ifølge Yle.

Kilde:
Welt am Sonntag

Læs også:
Afsløring: Google vil gøre alt for at forhindre frie valg
Google tester ny datateknologi – spionerer på Chrome-brugere uden at informere dem
Google presses til at fjerne Telegram pga. «antisemitisk indhold»
Youtube lancerer massiv censurkampagne mod «had- og konspirationsvideoer»
Medgrundlægger af Wikipedia: Stol ikke på Wikipedia!


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //