Azov-bataljonen ændrer sit symbol

UKRAINEKONFLIKTEN: Den omtalte ukrainske Azov-bataljon meddeler, at de nu ændrer deres symbol for at tage afstand fra nationalsocialismen.

Azov-bataljonens symbol. Foto: CC public domain.

Den ukrainske Azov-bataljon afslørede under en ceremoni i Kharkiv, at de nu ændrer deres symbol, da det er blevet »udnyttet i russisk propaganda«, at enheden skulle være »nazistisk«.

Symbolet, som kan ses på billedet ovenfor, indeholder en ulvehage og den sorte sol, to symboler, som er blevet brugt af nationalsocialisterne under Anden Verdenskrig.

Da Azov-bataljonen i denne uge indviede en ny specialenhed i Kharkiv, blev det tidligere symbol udskiftet med det ukrainske våbenskjold på de emblemer, der blev uddelt til soldaterne.

Vi danner nye divisioner på samme principper og ideologiske grundlag som det legendariske Azov-regiment. For hver dag, der går, bliver de mere og mere professionelle, sagde Maksym Zhorin, en af ​​Azovs befalingsmænd, ved ceremonien søndag ifølge The Times.

Det står dog uklart, hvad han mener med at have samme ideologiske grundlag som tidligere, når man nu har taget afstand fra nationalsocialismen.

 

Tager afstand fra nationalsocialismen

Nordfront har tidligere skrevet artikler om, at Azov-bataljonen tager afstand fra »beskyldninger« om, at de skulle være nationalsocialister eller nationalsindede.

De har blandt andet beskyldt Rusland for at være »de virkelige fascister«.

Bataljonen startede som en paramilitær gruppe af nationalister under urolighederne i 2014, men er siden blevet inkluderet som en regulær del af den ukrainske hær.

Læs også:
Azov: »Rusland er de rigtige fascister«
Jødisk »dødsengel« hylder Azov – skal bede Israel sende rabbiner for at begrave faldne Azov-soldater

Kilde:
The Times


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //