Biden: USA vil forsvare Taiwan militært

UDLAND: Under et interview med CBS 60 Minutes siger den amerikanske præsident Joe Biden, at i tilfælde af en kinesisk invasion af Taiwan, vil USA forsvare øen militært.

USAs præsident Joe Biden. Foto: Det hvide hus.

Det var søndag aften, at USA’s præsident Joe Biden var gæst på CBS 60 Minutes, hvor han blandt andet svarede på spørgsmål om USA’s holdning til Kina og den selvstyrende ø Taiwan.

Siden 1972 har USA haft en såkaldt »et Kina-politik«, hvilket betyder, at man ikke anerkender Taiwan som det »rigtige Kina«, eller at den selvstyrende ø er en selvstændig stat. Politikken er selve grundlaget for diplomatiske forbindelser med Beijing, men er blevet dybt rystet efter en række provokationer fra Biden-regimet, der tyder på, at de støtter Taiwans uafhængighedsforhåbninger.

Da Biden bliver spurgt, om Washington er parat til at forsvare Taiwan militært med amerikanske tropper, svarer præsidenten:

– Ja, hvis der er et angreb uden fortilfælde.

CBS viser ikke resten af ​​Bidens kontroversielle svar, men klipper dog en voiceover, der hævder, at Det Hvide Hus igen var nødt til at »korrigere« Bidens udtalelser ved at sige, at Washingtons Kina-politik ikke har ændret sig, og at USA ikke besvarer spørgsmålet om, om der skal gribes militært ind i tilfælde af et angreb på Taiwan.

Men da Biden bliver bedt om at afklare, om Washington, i modsætning til sin håndtering af Ukraine, faktisk er parat til at sende amerikanske tropper for at forsvare Taiwan, svarer han kort »ja«.

Læs også:
Pelosi er landet i Taiwan – Kina lover militært svar


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //