BlackRock: »Ukrainekrigen bremser globalismen«

UKRAINEKONFLIKTEN: Finansgiganten BlackRock bekymrer sig over, hvordan krigen i Ukraine påvirker globaliseringen og »den nye verdensorden«.

Larry Fink, direktør for Black Rock. Foto: World Economic Forum, (CC BY-NC-SA 2.0).

Fondsforvaltningsselskabet BlackRock, der forvalter over 10 billioner dollars, bekymrer sig i et brev til sine aktionærer om, hvordan krigen i Ukraine kan påvirke økonomien.

Rusland og Ukraine har modarbejdet hinanden, sanktioner og handelsblokader er blevet indført, og spændingerne mellem verdens lande er steget. Nu advarer fondsgiganten om, at krigen kan have bremset globaliseringen.

»Den russiske invasion af Ukraine har stoppet den globalisering, som vi har oplevet i løbet af de sidste tre årtier«, skrev Larry Fink, jødisk direktør for BlackRock.

Fink fastholder endvidere, at krigen har »forværret den polarisering og ekstremistiske adfærd, vi ser i samfundet i dag«.

Samtidig advarer man om, hvordan virksomheder og stater bliver nødt til at revidere deres økonomiske aktivitet og deres handelspartnere, når inflationen og priserne stiger.

»Verden er under forandring: Ruslands brutale angreb på Ukraine har vendt op og ned på den verdensorden, der har hersket siden afslutningen på den kolde krig for tredive år siden«,  skriver Fink.

Læs også:
Ny dokumentar: Magthavene du aldrig valgte

Kilde:
BlackRock


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //