Borgmester vil hylde raceoprørere med nye vejnavne

KØBENHAVN: Gader i København kan snart blive navngivet efter berygtede sorte oprørsledere fra kolonitiden.

Statue af Queen Mary ved Vestindisk Pakhus i København. Det er muligt, at nye gader i hovedstaden snart kan blive opkaldt efter forbrydere som denne berygtede sorte morder og brandstifter.

»Snart kan adresser i København bære navne, der hylder helteskikkelser og oprørsledere fra Danmarks fortid som kolonimagt og slavehandler-nation«.

Det siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL), der gerne arbejder for nye navne til hovedstadens gadenet, efter raceoptøjer verden rundt har krævet opgør med »racisme«.

»Der er andre af mine politiske kolleger, der skal være enige. Men jeg forestiller mig da, at de gerne stemmer for dette«, siger Ninna Hedeager Olsen (EL), der samtidig er formand for kommunens Vejnavnenævn, der navngiver nye gadestrækninger.

Hun forklarer, at navneforslagene passer fint med, at der i 2018 blev rejst en statue af lederen af mordbrænderoprøret, ‘Queen Mary’, på Københavns Havn.

‘Queen Mary’ var dog ikke slave, og historien om Mary Thomas udspillede sig efter slaveriets ophør på Sankt Croix. Mary Thomas var en fri sort arbejder – og en urostifter. En ballademager, som brændte over halvdelen af byen Frederiksted ned, og satte ild til beboelseshuse, sukkerværker, sukkermarker, samt lagre på Sankt Croix, fordi hun var utilfreds over arbejdsforholdene, hvilket Nordfront har gjort opmærksom på tidligere.

– Vi har allerede taget de første skridt i at tage ansvar for og være ærlige omkring vores slaverihistorie i byen, siger Ninna Hedeager Olsen og nævner en kommende etape i bydelen Nordhavn som en mulighed for de nye adresser.

Kilde:
Rigsarkivet
DR


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Valdemar says:

  Fucking klamt mand. Skruetrækker, tænker man.

 • D. Drejer says:

  Det er sjovt som venstrefløjen er ude af stand til at tænke selv, og finde på nye tiltag…

  Det er ikke andet end et par dage siden at New Yorks borgmester døbte en 70 meter strækning foran det hvide hus “Black Lives Matter Avenue” kun for at provokere den siddende præsident, og nu suger de liberale idéerne til sig….

  Jeg er så træt af at høre om Hedeager-Olsen, hvordan hun begår underslæb og svindler med skat (Sygemeldinger mens hun passer et lønnet job i en venindes firma etc.) for så at hævde sig Gutenmensch på bekostning af alle andre.

  Vi skal have et parti på borgen som at villige til at gøre op med venstrefløjen og holde dem ansvarlige for deres fusk og svindel…
  Ikke skabs-zionister som NB, men et rigtigt borgerligt parti.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //