Danske aktivister besøger Casa Pound

REPORTAGE: Den danske leder fortæller her om 3 aktivister fra den danske grens tur til Italien for at besøge kammerater fra den fascistiske bevægelse Casa Pound, som gengæld af Casa Pounds besøg i Danmark i fjor.

Turen startede fredag sen eftermiddag, hvor de 3 af Modstandsbevægelsens aktivister fløj til Fiumicino, som er en af to lufthavne i Rom.

Efter en sen ankomst til værelset, som ligger i det sydlige Rom, går de 3 aktivister, efter et hurtigt måltid fra en af de nærliggende cafeer, til køjs.

Lørdagen starter tidligt med en hurtig kop kaffe og et let morgenmåltid. Herefter bliver Roms seværdigheder besøgt en efter en til fods. Og der var selvfølgelig medbragt Modstandsbevægelsens propaganda, som blev sat op på udvalgte steder.

Modstandsbevægelsens propaganda ved Colosseum i Rom.

Her ses Vittorio Emanuele-monumentet, som er et storslået bygningsværk på et af Roms centrale pladser, og et mindesmærke over Italiens første konge Victor Emmanuel II.

Vittorio Emanuele-monumentet i Rom.

Monumentet ligger på Piazza Venezia, hvorpå også Mussolini yndede at holde sine taler.

Efter godt 25 kilometers vandring, og et udsøgt italiensk måltid, mødtes vi med vores kammerater fra Casa Pound’s sydlige afdeling Avellino på Ponte Milvio, som er en bro over floden Tibern, der løben gennem Rom.

Vi var inviteret med til en koncert arrangeret af Casa Pound, og efter en kort gåtur til et grønt område midt i den store by ankom til den nystartede koncert. Her var allerede mange mennesker da vi ankom og stedet var pyntet med Casa Pound-flag og store bannere. Der var lange salgsrækker med boder fra de forskellige afdelinger og for enden af det grønne område stod en vældig sene, hvorfra de forskellige bands spillede.

Tusinde festglade mennesker lyttede til de mange bands, som blandt andet talte: Hate For Breakfast, DDT, Ultima Frontiera og ZetaZeroAlfa, til langt ud på natten.

Den næste morgen fortsatte rundturen, til flere af Casa Pound’s bygninger rundt omkring i Rom. Der blev drukket kaffe på cafeer og spist en god frokost på den fine restaurant Osteria Angelino, som var pyntet med billeder af bands og anden nationalistisk udsmykning. Restauranten var flydt med glade, men nok trætte Casa Pound medlemmer, efter den lange koncert dagen før.

Uden for restauranten var en velbevogtet klistermærkevæg, som var prydet med nationalistisk propaganda.

Efter frokosten mødtes vi med et af de ledende medlemmer Sebastien De Boeldieu, som også er international taler for Casa Pound. Her fik vi en hyggelig snak om Italien og Europas tilstand, over en lille forfriskning i ly for den varme middagssol.

Herefter gik vi til Casa Pound’s hovedkvarter, som ligger på Via Napolione III. Bygningen er en prægtig 5 etagers bygning midt i Rom, med marmorfacade og med teksten ‘CASAPOUND’. Et hus den italienske stat netop forsøger et tage fra Casa Pound.

Bygningens indgang er malet med navnene på dem der har betydning for Casa Pound, blandt andet Ezra Pound, en amerikansk poet, hvorfra bevægelsen har taget sit navn.

På mange af etagerne bor der udsatte familier, som har været uheldige at ende i sværere situationer. Derudover kommer vi forbi en vagtstue og en stor pressesal.

Overalt er huset pyntet med vigtige monumenter, billeder af vigtige personer og begivenheder.

Til sidst ender vi på taget af den store bygning, hvor Casa Pound’s fane vajer i vinden. En rød fane med en skildpadde. Skildpadden symboliserer den lange levealder og at den er et af de få heldige dyr, som har et hus, og ifølge orientalsk kultur, også bærer verdens viden med sig, hvilken er vigtigt for et folk der ønsker at identificere sine rødder. Symbolet bærer mange andre vigtige symbolikker, blandt andet ottekanten, som symboliserer evighed.

Efter endt rundvisning tager vi videre på egen hånd. Vi hopper i en bil og kører mod syd, nærmere bestemt 250 kilometer til destinationen Napoli.

Vi ankommer om aftenen til en mørk og lukket gade, og til vores store overraskelse er vi havnet i den nok mest røde del af Napoli – et ”universitets kvarter”.

Malet med kommunistisk graffiti fra ende til anden på den flere hundrede meter lange gade. Der bliver kigget en del, da de 3 danere stiger ud af bilen, i det tøj som vi nu engang plejer at gå i, og går mod det bestilte hotel. Hotellet er udmærket, men vi bemærker dog hurtigt hvilken side indehaveren er på.

Efter middag og et glas italiensk vin på en nærliggende plads, går vi gennem den nu endnu større skare af sølle mænd og kvinder, der hænger ud i gaden, og hjem i seng. Vi bliver hurtigt enige om, at det ikke lige er stedet man behøver at se to gange.

Kommunistisk grafitti i Napoli.

Det er nu blevet mandag og hjemrejsedag, men vi skal lige suge det sidste ud af Italien, inden turen går mod lufthavnen.

Vi besøger byen Pompeji, som er en romersk by lidt uden for Napoli, og ligger for foden af vulkanen Vesuv. Det var netop vulkanen Vesuv, der blev denne smukke bys undergang, ved et udbrud i år 79. Et udbrud som dækkede byen i brændende aske og dræbte alle, og forvandlede bogstaveligt alt levende til sten.

Sidste stop på rejsen blev vulkanen Vesuv, som vi havde desværre ikke havde tid til at bestige helt til tops. Men vi fik taget et billede af tyr rune fanen, med udsigt ud over Napoli.

Læs også om Casa Pound’s besøg i Danmark


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Jacob Vullum Andersen says:

  Godt at se at der bliver knyttet bånd til andre ligesindede.

 • Ser godt ud med klistermærkerne

 • Det er godt at knytte bånd og indgå samarbejder med ligesindede folk uden for Norden. Så får jøden mere at se til.

 • minecraft entusiast says:

  Stærke nationalstater baseret på folkeslag kan sammen nedkæmpe den traditionelle fjende.

  Godt at se Nordiske Modstandsbevægelse arbejde sig hen mod det mål.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //