Den autoritære stat

IDEOLOGI: Asbjørn Nielsen har læst bogen “Hitlers Revolution” og forklarer her, hvad en totalitær stat ifølge bogen betyder.

Den tyske nationalsocialistiske stat blev beskrevet som en autoritær stat, men hvad betyder det egentligt? I Hollywood-film beskrives denne statsform altid som undertrykkende og ond, men dette er selvfølgelig langt fra sandheden, ligesom alt andet der pumpes ud af de jødiske-Amerikanske medier. En autoritær stat forener elementer fra liberalisme og enevælde, hvor koncepterne respektivt er, at staten skal tjene folket, og at al magt og ansvar ligger hos lederen. Dette betyder, at den autoritære stat ikke handler i lederens personlige interesse, som ofte var tilfældet under enevælden, men også at lederen har den magt, og det ansvar som følger hermed, der er nødvendig for at kunne lede sit land.

SA (Sturmabteilung) anvendte denne definition: ”Det er i lederens hænder. Han udpeger og dirigerer ministrene, som tager de politiske beslutninger. Men han har selv ansvaret for sine beslutninger. Lederen skal sikre en harmoni og balance mellem alle de diverse interesser i forskellige områder af samfundet, og få dem i overensstemmelse med folkets interesse. Dette opnås igennem indsatsen fra repræsentanter fra deres respektive arbejdsområder som rådgiver – dog uden politisk autoritet. På denne måde løses problemet med modstridende interesser, klassekamp, og en dominerende finansiel, industriel eller politisk interessegruppe”

Dr. Joseph Goebbels sammenlignede den autoritære stat med demokratiet i en tale foran udenlandske journalister i Geneva 1933: ”Folket og staten i Tyskland er en og samme ting. Folkets vilje er regeringens vilje og omvendt. Den moderne styreform i Tyskland er en forfinet type demokrati, styret af autoritære principper gennem magten fra folkets mandat. Der er ingen mulighed for, at folkets vilje kan blive ignoreret eller overflødiggjort gennem parlamentariske udsving.”

Adolf Hitler skrev, at demokrati: ”Oversvømmer alt i det politiske liv med de mindst værdige elementer i vor tid. Samtidig får demokratiet en sand leder til at tage afstand fra politisk aktivitet, da det ikke handler om kreative bedrifter og arbejdsomhed, men i stedet om ligegyldige diskussioner, og at lefle for vælgerne. Disse aktiviteter tiltrækker kun småsindede mennesker.” Derfor mente han, at kun ”fortabte, intetgørende og sludrechatoller” ville stræbe efter politisk magt i et demokrati. Han mente også, at det især var mennesker, der var bange for at tage beslutninger og stå til ansvar for dem, som søgte politisk magt i demokratiet. ”Demokrati i dets sande form, er alt talents dødsfjende.”

SA skrev, at den autoritære stat: ”Er anderledes end diktatur, da den udnævnte leder accepterer ansvaret foran hele folket, og at han får styrke fra nationens tillid til ham. Folket styrer sig selv, gennem den leder de har valgt. Hans handlinger sikrer, at statens lederskab er i harmoni med nationens interesser og synspunkter. Essensen i dette system er at overvinde partiforskelle, skabe et nationalt fællesskab, og et storslået og kompetent lederskab. Lederen af den autoritære stat personificerer Friedrich den Stores princip: Jeg er statens første tjener.”

Den autoritære stat giver lederen magten og ansvaret til, at forene folket og realisere deres vilje. At forene hele folket i ét stort fællesskab, er derfor hele essensen i den autoritære stat.

Læs om Den Nordiske Modstandsbevægelses vision for fremtidens stat og styre her.

Kilde:
Tedor, Richard (2013). “Hitler’s Revolution: Ideology Social Programs Foreign Affairs”


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Jeg fandt bogen her https://ia801305.us.archive.org/22/items/HitlersRevolutionByRichardTedor/HitlersRevolutionByRichardTedor.pdf Til jer der har læst den, vil i sige at den er værd at læse? Er der noget nyt info i bogen som ikke er kendt? Hvor meget overlap er der i Hitlers Revolution som også står i Mein Kampf?

    • Asbjørn Nielsen says:

      Hitler´s revolution er historien om hvad nationalsocialisterne gjorde da de kom til magten. Herunder alt fra socialpolitik økonomisk politik og undenrigspolitik. Den er meget spændende og den kan klart anbefales.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //