Den jødiske organisation EJC kræver øjeblikkelig ophævelse af sanktionerne mod deres præsident

SANKTIONER: Den europæiske jødiske kongres (EJC) fordømmer officielt Storbritanniens sanktioner mod kongrespræsidenten, oligarken Moshe Kantor, som af den britiske regering beskyldes for at være allieret med Vladimir Putin.

Den britisk-baserede jødiske oligark og »filantrop« Moshe Kantor taler i FN i 2009. Foto: Acvec (CC BY-SA 3.0).

Blandt de nye mål for Storbritanniens sanktioner mod den russiske præsident, Vladimir Putins regime, som blev annonceret onsdag, er jøden Moshe Kantor, en oligark og milliardær, der leder Den Europæiske Jødiske Kongres (EJC).

I sin meddelelse påberåbte den britiske regering Kantors majoritetsejerskab af Acron, et gødningsselskab »af afgørende strategisk betydning for den russiske regering» og understregede, at Kantor tilhører de forretningsfolk, der »støtter [Putins] krigsøkonomi».

Kantor har længe afvist påstanden om, at han var en allieret med Putin.

I en officiel erklæring tidligere på ugen erklærede EJC, at det var »chokeret og rystet» over den britiske regerings udmelding og krævede, at sanktionerne blev ophævet med det samme.

 

»Forkert beslutning – han er en mangeårig og respekteret jødisk leder»

»Beslutningen er fejlagtig og mangler faktuelle eller evidensbaserede motiver», hedder det i EJC-erklæringen, hvori det hedder, at Kantor »er en mangeårig og respekteret jødisk leder, som har viet sit liv til sikkerheden og velfærden for Europas jødiske fællesskab. Og kampen mod antisemitisme, racisme og fremmedhad».

Dette var Storbritanniens femte runde af sanktioner, og den blev presset igennem, mens vestlige regeringer forsøger at håndtere de seneste rapporter om grusomheder begået i Ukraine af primært russiske styrker.

Sanktionspakken omfatter også en lukning af aktiver i Storbritannien tilhørende Ruslands største bank, samt restriktioner for to andre »russiske» jødiske oligarker, Leonid Mikhelson og Boris Rotenberg.

Ifølge Jewish Telegraphic Agency (JTA) er noget, der adskiller Kantor fra disse to andre oligarker, »hans indflydelse og filantropi i den jødiske verden».

Avisen beskriver endvidere følgende omdømme om oligarken Kantor:

Som leder af Den Europæiske Jødiske Kongres, der blev etableret i 1986 for at danne en fælles front for europæiske jødiske samfund, er Kantor en fremtrædende stemme for europæiske jøder.

 

Overvældende CV

Kantor er også leder af World Holocaust Forum Foundation og Det Europæiske Råd for Tolerance og Forsoning.

Denne »filantropiske« oligark har doneret midler til Yad Vashem Holocaust Museum, Anti-Defamation League og Tel Aviv Universitet.

Han har været mærkbart højlydt om sine børns eksponering for antisemitisme i britiske skoler og har også ledet internationale initiativer for at »bekæmpe anti-jødisk had«.

I 2020 organiserede han det femte World Holocaust Forum i Jerusalem, hvor han var vært for verdensledere som den russiske præsident Vladimir Putin, den franske præsident Emmanuel Macron og den daværende amerikanske vicepræsident Mike Pence.

Det er stadig uvist, om den britiske regering vil bukke under for EJC’s krav om ophævelse af sanktionerne mod den britisk-baserede jødiske oligark Moshe Kantor.

Læs også:
Kraftig jødisk overrepræsentation blandt Storbritanniens rigeste

Kilder:
gov.uk
eurojewcong
Jewish Telegraphic Agency


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //