Det russiske parlament vil snart forbyde homofile scener i film

RUSLAND: Den russiske »homopropagandalov« fra 2013 ser ud til at få selskab af en ny lov, som det nu er op til parlamentet at tage stilling til. Loven forbyder at man viser homofile forhold i film og på tv.

Vitaly Milonov fra partiet Forenet Rusland. Foto: Duma.gov.ru (CC BY 4.0 via Wikimedia Commons).

Putin kritiserede for nyligt kulturen i vesten og langede i den forbindelse ud efter homolobbyen.

Et lovforslag, der ville betyde en ende på fremstillingen af ​​homoseksuelle forhold i film og på tv, er nu til behandling i det russiske parlament, siger næstformanden for det rådgivende udvalg for familieanliggender, kvinder og børn.

Vitaly Milonov fra regeringspartiet Forenet Rusland bekræftede mandag over for nyhedsbureauet RIA Novosti, at loven vil blive gennemgået af Statsdumaen, og at udarbejdelsen af den præcise udformning af lovteksten er i gang.

»Den juridiske løsning på denne situation er lige rundt om hjørnet«, forsikrede han.

Milonov, en højprofileret lovgiver, understregede, at folk burde have ret til at bede statslige my6ndiggheder om at forbyde eksponering for LGBTQ-indhold.

»Enhver, der ønsker det, kan selv skaffe sig adgang til sådanne videoer, ligesom det er tilfældet med pornografi«, bemærkede han og tilføjede, at der er et generelt krav fra offentligheden om ikke at blive udsat for homoseksuelle scener.

 

80 % accepterer ikke homoseksuelle forhold i film og på tv

En undersøgelse præsenteret af Det Russiske Forskningscenter for Folkeopinion (VtsIOM) viste mandag, at 80 % af de adspurgte anser det for uacceptabelt at vise homoseksuelle forhold til offentligheden i film og tv-programmer med en aldersgrænse på 18 år, mens 57 % af Russere oplyser, at al fremførelse af scener, der inkluderer, hvad de anser for at være »seksuel afvigelse«, skal være forbudt.

Betragtningen af ​​lovgivning mod indhold, der skildrer homoseksuelle forhold, falder sammen med en bemærkning fra et medlem af det russiske præsidentråd for civilsamfund og menneskerettigheder, hvor han for erhvervsmagasinet Vedomosti beskriver et katalog, han har udarbejdet med »giftigt indhold« om internettet.

Her markeres emner som radikal feminisme, »børnefri« livsstil, samt markedsføring af homoseksualitet og sodomi.

 

Milonovs stærke udtalelser

Milonov, kendt for sine »inflammatoriske bemærkninger om LGBTQ+«, fremkaldte en reaktion fra Det Russiske Menneskerettighedsråd i august efter at have beskrevet homoseksuelle mennesker som »på det laveste udviklingsstadie i dyreriget«.

I den sammenhæng opfordrede han også til »sterilisering af landets homoseksuelle befolkning, præcis ligesom man har for vilde katte« – mens formanden for rådet, Valery Fadeev, opfordrede ham til at »vare sin mund« på dette område.

I 2013 vedtog Rusland, hvad der ofte omtales som en »homopropagandalov«, som pålægger begrænsninger for indhold, der anses for at sprede »ikke-traditionelle seksuelle værdier blandt mindreårige«.

Loven har mødt kritik både i landet og internationalt for at »krænke LGBTQ-rettigheder«.

Præsident Vladimir Putin har dog konsekvent forsvaret lovgivningen og forsikret, at den »intet har at gøre med forfølgelse af enkeltpersoner for deres seksuelle orientering.«

Adspurgt af journalister i 2014 om hans syn på sagen, svarede den russiske leder f.eks.

»Jeg er ligeglad med en persons seksuelle orientering, og jeg kender personligt nogle, der er homoseksuelle. Vi er gode venner. Jeg er ikke fordomsfuld på nogen måde.«

Kilde:
RT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //