DR-programmet »John Dillermand«: En fallosfortælling til børn

KULTURMARXISME: Public Service-stationen DR indleder 2021 med en børneserie, hvor udgangspunktet for fortællingen er størrelsen på en voksen mands penis.

Foto: Skærmdump: Dr.dk.

Tv-serien ’John Dillermand’, der fik premiere på Ramasjang 2. januar, handler om en voksen mand med et barnligt sind, hvis penis er verdens længste. Faktisk er den så lang og svær at styre, at den ofte får John i problemer, og først når han vælger at stå ved sine fejl, kan han vende situationerne og blive hele byens helt.

Serien skal, siger Ramasjang-redaktør Niels Lindberg, lære de 4-8-årige, at det er okay at være anderledes, hvis man står ved sig selv. Universet omkring John Dillermand skal ifølge DR være humoristisk og anerkende børns spirende nysgerrighed omkring krop og kønsdele.

 

Forkasteligt at se voksnes tissemænd

Programmet har allerede fået forskellige politikere til tasterne. Her handler kritikken om, hvorvidt det er okay at være anderledes, men om hvorvidt det er okay at præsentere børn for voksnes kønsdele.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt spørger på Twitter, om han er den eneste, der »finder det forkasteligt, at børn skal synes, det er sjovt at se på voksnes tissemænd på DR Ramasjang?«.

Messerschmidts kritik ligner den, et andet DF-medlem, Peter Skaarup, i september rettede mod DR-programmet ’Ultra smider tøjet’, hvor børn kunne nærstudere voksnes kroppe og stille spørgsmål om dem. Et koncept, Skaarup betegnede som »for ekstremt«.

»Kunne vi ikke bare lade børn være børn og så vente med den slags, til de når puberteten?«, skrev han på Facebook.

I DR’s egen programomtale påpeger børnepsykolog Margrethe Bruun Hansen, der har gennemlæst manuskriptet inden produktionen, at det er vigtigt at se programmet med børnenes øjne.

»Man skal huske på, at det er os voksnes liv og erfaringer, der gør, at vi kan rynke på næsen ad en magisk dillermand – det gør børn så absolut ikke. Mindre børn nyder at være nøgne og undersøge og udforske sig selv. De leger doktorlege, undersøger hinanden og elsker frække ord, og børn griner højlydt, når de siger prut og dillermand. Og det er lige præcis det univers, som ’John Dillermand’ taler ind i«, siger hun.

 

Folket raser over serien

Heller ikke hjemme i stuerne er serien faldet i god jord, og på både DR1’s Facebook-side og DR Ramasjangs Facebook-side vælter det ind med vrede kommentarer fra forældre, der finder programmet dybt uegnet for børn.

»Undskyld DR1 og DR Ramasjang. Hvad er dog det for noget at sende for børn under 16 år ser. ‘John Dillermand’. Hvad fanden er det for noget. Jeg synes sgu ikke, det er i orden at sende sådan noget«, skriver en bruger og fortsætter:

»Min datter elsker at se Ramasjang, men hun skal sgu ikke se det, når de sender sådan noget. Og jeg betaler fandeme ikke licens for sjov, og min datter skal ikke se noget så klamt og ulækkert. Prøv at tænk jer om, og gør noget ved det TAK«.

Andre beskeder forsætter i samme kritiske stil:

»Mine penge skal sateme ikke gå til at sponsorere alt jeres efterhånden pornografiske materiale på samtlige DR- kanaler!! JOHN DILLERMAND, DER KAN KLARE ALT MED HANS KÆMPE PIK! Hvad helvede er det for noget at sende i bedste sendetid på en børnekanal!! Føj, i burde skamme jer!! Troede niveauet var højere!«, skriver en.

»John Dillermand’ … Helt ærligt, DR … Det er da totalt upassende! Har I forestillet jer legene på legepladsen, som det inspirerer til? Please rul det tilbage og skån både pædagoger og forældre«, skriver en anden.

»Kære DR Jeg undrer mig i den grad over jeres nye børneprogram på Ramasjang. John dillermand. Jeg indrømmer at jeg først tænkte sikke en mærkelig og måske sjov titel, min nysgerrighed var vagt til at skulle se hvad det var. Jeg blev dog en smule overrasket. Det jeg så var en voksen mandekarakter, hvis diller gør uartige ting (ex. tager børnenes is) og bagefter giver børnene en ballon med din diller så de bliver glade igen. Hvad sker der for det?«, skriver en tredje og fortsætter:

»Jeg har arbejdet i 20 år med målgruppen 0-6 år og mener, at have et godt kendskab til børns fantasi og udvikling. Og en ting er helt sikkert – alt hvad vi voksne gør og siger, tager de til sig. Børn forstår verden ud fra den erfaring de gør sig og ud fra de rammer vi voksne sætter. Man kan ikke ikke lære, og gad vide hvad børn lærer ved at se en voksen mandekarakter med en uartig diller! Hvad blev der af at have en usynlig ven, der gør alt det, man ikke må? Nå hvad ved jeg – jeg undrer mig blot over, at DR som seriøst og ansvarlig tv-station laver sådan et koncept«.

 

Hos DR tages kritikken med ophøjet ro

»Vi mener selvfølgelig ikke, at serien på nogen måde er skadeligt. Vores indhold tager afsæt i en lang tradition om at være tro mod målgruppen. Med serien anerkender vi den spirende nysgerrighed omkring krop og kønsdele, og det også pinlige og sjove ved kroppen – det er noget, som er spændende for netop den aldersgruppe, som Ramasjang henvender sig til«, lyder det i et skriftligt svar fra Morten Skov Hansen, der er chef for Minisjang, Ramasjang og Ultra.

‘John Dillermand’ er et fiktivt og humoristisk univers, hvor vi vil fortælle en sjov historie, der fanger børnene. Det er en animationsserie, hvor humor, overdrivelse og magi er i centrum, som er noget, børn kender til og nemt kan afkode’, lyder det videre.

Kilder:
Ekstra Bladet
Politiken


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Ja og nu er det kun de mindste, der skal komme i skole. Så er der mere ro på til sexundervisningen.

 • Må i naive, dumme og ignorante pøbelborgere snart forstå et vink med en vognstang. Alene at det kun er mødrene der sidder og reagerer på det, det er alarmerende, og det siger alt for meget om hvor langt denne politik har kneppet folket.

  Og der kommer med garanti ikke mere ro på den undervisning. ‘De mindste’?. Virkelig? Det var jo dem man indførte dybdegående seksualundervisning til for et halvt års tid siden? De bliver nu i den grad skolet i og gradueret til at blive lydige ofre. Ingen grund til at mane til ro for børnene. De er dem der bliver angrebet hårdest af alle i disse tider, da det er dem der skal bære fundamentet for den nye generation i det nye dystopiske samfund vi alle går i møde.

  Og ps. – slug en *** DR og brænd i helvede. I er en kasse fyldt med skidt, uden bund i. Jeg kunne ikke have mindre empati for jer og jeres slags.

 • Staten forsøgte allerede i 1971 med sexundervisning i folkeskolen fra 1 klasse. Jeg ved ikke hvor lang tid der gik eller hvorfor det blev droppet igen.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //