Dugin udtaler sig om mordet på sin datter

RUSLAND: Alexander Dugin fremhæver Kiev-regimet som ansvarlig for sin datters død. Men han siger, at han hellere vil se en militær sejr i Ukraine end nogen hævnaktion for sin datter.

Alexander Dugin med datteren Darya Dugina bare timer før bilbomben. Foto: Telegram.

Lørdag aften blev Darya Dugina, datter af den russiske filosof Alexander Dugin, dræbt af en bilbombe i Moskva. Russiske myndigheder har udpeget den ukrainske kvinde Natalya Vovk som mistænkt for at have plantet bomben. Vovk flygtede søndag ud af landet.

Nu har Dugin selv udtalt sig om angrebet, og han deler den russiske FSB’s opfattelse af, at ukrainske sikkerhedstjenester står bag handlingen, som højst sandsynligt var rettet mod Dugin selv.

»Som i ved, blev min datter Darya myrdet foran mine øjne i et terrorangreb af det nazistiske ukrainske regime den 20. august, mens vi var på vej tilbage fra traditionsfestivalen nær Moskva«, skriver Dugin i en udtalelse citeret af RT.

Dugin beskriver sin datter Darya som en »smuk, ortodoks pige, en patriot, en militærkorrespondent, en tv-ekspert og en filosof«. Ifølge Dugin har hendes taler og rapportering »altid været dybdegående, velbegrundede og beherskede«.

»Hun opfordrede aldrig til vold eller krig. Hun var en stjerne i begyndelsen af ​​sin rejse. Ruslands fjender dræbte hende æreløst, i et baghold,« skriver Dugin videre.

Til sidst skriver han, at han ikke ønsker hævn for sin datters død, og at det ville være »småligt og u-russisk«. I stedet, skriver Dugin, ønsker han at se sejren i Ukraine. »Så vær så venlig, og vind!«, slutter han udtalelsen.

De ukrainske myndigheder har bestemt afvist at have noget med bombningen at gøre.

– Vi er ikke en kriminel stat, i modsætning til Rusland, og absolut ikke en terrorstat, sagde præsident Volodymyr Zelenskys rådgiver Mychajlo Podoljak i en erklæring søndag.

Alexander Dugin er en kontroversiel filosof, der går ind for russisk imperialisme. Han beskrives nogle gange i vestlige medier som præsident Vladimir Putins »ideolog«, men i russiske medier fremstilles han mere som en noget marginal skikkelse med ekstreme holdninger i udkanten af ​​det russiske establishment.

Læs også:
Alexander Dugins datter dræbt af en bilbombe
Dagens video: Alexander Dugins verdensanskuelse


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //