EU og USA finansierer politisk opposition i Ungarn

UNGARN: En amerikansk lobbyorganisation med tilknytning til Det Demokratiske Parti har investeret over fire millioner euro i ungarske oppositionspartier. Samtidig sponsorerer EU ungarske grupper, der ønsker at vælte Orbans regering.

Illutrationsbillede: openDemocracy/flickr (CC BY-SA 2.0).

Ungarsk efterretningstjeneste har offentliggjort sine undersøgelser af udenlandske indflydelseskampagner mod landet. De har blandt andet kunnet se, hvordan en amerikansk organisation kaldet Action for Democracy har doneret over fire millioner euro til oppositionen »Ungarn for alle-bevægelsen« (MMM), der fungerer som en paraplyorganisation for landets oppositionspartier.

Action for Democracy beskriver sit eget arbejde som »progressive forandringer har brug for kraftfulde, fleksible værktøjer til at vinde de sager, der vil bygge en mere retfærdig og mere lige verden for os alle«. På sine hjemmesider kan man blandt andet prale af at have mobiliseret feministiske »kvindemarcher« over hele verden og af at have »rejst millioner af dollars« til Demokraterne.

Lederen af ​​oppositionsbevægelsen, Péter Márki-Zay, som var MMM’s statsministerkandidat ved dette års parlamentsvalg i Ungarn, har erkendt, at organisationen har modtaget 1,86 milliarder fra Action for Democracy. Márki-Zay mener, at de ikke har overtrådt Ungarns love, der forbyder udenlandsk finansiering af politiske partier, da »MMM ikke er et parti«, skriver Hungary Today.

På Facebook skriver regeringspartiet Fidesz’ parlamentariske gruppeleder, Kocsis Máté, om »dollarvenstrefløjens« koblinger til udenlandske finansmænd.

Før valget var dollarvenstrefløjen tavs om at modtage udenlandske penge og afviste senere også, at de overhovedet var i kontakt med udenlandske finansfolk. Efter at det kom frem, at penge rent faktisk kom fra udlandet, benægtede de halvdelen af dem.

Han skriver videre, at det faktum, at det udenlandske bidrag til MMM er cirka fire gange så stort som den partistøtte, som den ungarske stat uddeler til partiernes valgkampagner, viser, at sagen er »en alvorlig krænkelse af Ungarns suverænitet«.

 

EU finansierer regeringskritisk virksomhed i eget medlemssland

Hungary Today skriver også, at EU-parlamentet har godkendt bidrag svarende til fire millioner euro til organisationer, der organiserer demonstrationer mod Viktor Orbans regering.

Eller som EU beskriver dem: »Indenlandske organisationer, der arbejder for at beskytte og fremme retsstaten, demokrati, lighed og menneskerettigheder«.

Den ungarske EU-parlamentariker Anna Donáth fra den liberale partigruppe Renew Europe beskriver i en pressemeddelelse beskeden som en »stor succes«, og at pengene vil blive fordelt direkte til organisationerne »uden indblanding fra medlemslandenes regeringer«.

Tidligere i år fordømte EU-parlamentet desuden Ungarn som et »ikke-demokrati« og et »parlamentarisk autokrati«. Derudover besluttede Europa-Kommissionen at tilbageholde EU-penge til Ungarn til en værdi af 7,5 milliarder euro for at tvinge landet til at overholde EU’s »normer«.

Læs også:
EU angriber Ungarn og Polen – bryder sig ikke om deres love
EU raser: Ungarn forbyder propaganda om afvigende seksualitet til mindreårige
Orban taler imod globalisme, Soros – og antisemitisme


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Józsa János says:

    Az EU gyarmatosíta I akarja Magyarországot, a hazát eláruló Donáth Anna és társai pénzért résztvesznek ebben a folyamatban.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //