Orban taler imod globalisme, Soros – og antisemitisme

KONSERVATISME: I torsdagens tale talte Ungarns statsminister ligeud om masseindvandring, kulturmarxisme, globalisme og George Soros – og beskrev sig selv som en dedikeret modstander af »racisme og antisemitisme«.

Ungarns premierminister Viktor Orban og den polske leder af PIS, Jaroslaw Kazynski, i september 1017. Foto: Kancelaria Sejmu / Pavel Kula (CC BY 2.0).

Under en tale torsdag på dette års Conservative Political Action Conference (CPAC) i Dallas, Texas, talte den ungarske premierminister Viktor Orban om nogle af sine yndlingsemner, nemlig migration, globalisme og »wokeness« (letkrænkethed).

»[Ungarerne] har besluttet, at vi ikke har brug for flere køn – men flere rigtige mænd«, sagde han. »Færre drag queens og flere som Chuck Norris!«, tilføjede han og refererede her til den berømte amerikanske kampkunstner og skuespiller. Den ungarske premierministers tale siges af CPAC at have været målrettet mod at opmuntre publikum forud for lørdagens tale af den tidligere amerikanske præsident Donald Trump. Tirsdag besøgte Orban Trump på hans golfresort i Bedminster, New Jersey.

 

Mod globalisme og Soros

Orban beskrev sig selv i torsdagens tale som en »gammeldags frihedskæmper« og opfordrede sit stort set republikanske publikum til at forene sig »mod globalister« – og derefter “især imod« den ungarskfødte jødiske mangemilliardær »George Soros«. Han tilføjede, at dette budskab blev leveret »mod de progressive liberales vilje«.

I sin tale hånede den ungarske premierminister, hvad han kaldte de venstreorienterede medier:

Jeg kan allerede se morgendagens overskrifter foran mig: »Højreekstrem europæisk racist, antisemitisk machomand og Putins trojanske hest taler konservativ konference«.

Orban tilføjede, at hans modstandere ville gøre alt »for at slå en kile« mellem ham og andre mennesker. Han forklarede yderligere:

De hader mig og bagtaler mig og mit land, ligesom de hader og bagtaler dig.

 

»Nultolerance over for racisme og antisemitisme«

I sin tale torsdag kommenterede Orban også den seneste kontrovers omkring hans højtprofilerede tale i Rumænien for nylig, hvor han gjorde det klart, at ungarerne ikke accepterer at blive »gjort til en blandet race«. Statsministeren understregede her, at han altid havde ført en »nultolerancepolitik mod racisme og antisemitisme«, og han anklagede de mennesker, der anklager ungarerne for at have disse tankegange for at være »idioter«.

Orban tilføjede, at »en kristen politiker ikke kan være racist« og dvælede lidt ved emnet kristendom. Han hævdede, at amerikanere og ungarere deler de samme værdier, som han mener kan være »en løsning på mange globale problemer«.

Nazisternes og kommunisternes rædsler eksisterede, fordi nogle vestlige stater på det europæiske kontinent forlod disse kristne værdier, og nutidens progressive planlægger at gøre det samme. De ønsker at opgive vestlige værdier og skabe en ny verden, en post-vestlig verden. Hvem stopper dem, hvis vi ikke gør det?

Orbans løfte om at opbygge et »illiberalt demokrati« midt i Europa, samt hans anti-LGBTQ og anti-masseindvandringsretorik har i høj grad gjort ham til en uønsket og foragtet skikkelse i EU. Tidligere på måneden slog han tilbage på sine kritikere i fagforeningen og præciserede, at Bruxelles ikke dikterer ungarske anliggender:

Bruxelles er ikke vores chef. Vi er en uafhængig, suveræn ungarsk nation. Vi [ungarere] træffer beslutninger sammen. Hvis disse ikke er gode for os, vil vi informere dem [i Bruxelles] om dette. Hvis de ikke er gode, og vi kan stoppe dem, så træffes den fælles beslutning ikke.

 

Læs også:
Jødisk rådgive bryder med Orbán efter »nazi-tale«


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //