EU vil tvangsopløse danske politiske partier

EU-DIKTATUR: Europarådet anbefaler Danmark at skære ned på støtte til »racistiske« organisationer, herunder politiske partier, og at opløse dem, »når det er relevant«.

Diskrimination og hadsk tale rettet mod muslimer er på fremmarch i Danmark, og der gøres ikke nok for at bekæmpe det.

Sådan lyder kritikken fra Europarådets racismekomission i en netop offentliggjort landerapport om Danmark, det skriver Jyllands Posten.

I rapporten peger Den Europæiske Kommission mod Racisme og Intolerance (ECRI) på flere »bekymrende« tendenser de seneste år, hvad angår behandlingen af borgere med muslimsk eller ikke-vestlig baggrund her i landet.

»Angående hadefulde ytringer bemærker ECRI med beklagelse, at muslimer i Danmark, herunder gæstearbejdere og personer, der har fået asyl, i stigende grad, herunder af politikere fra forskellige politiske partier, fremstilles som en trussel mod danske værdier og kultur«, hedder det blandt andet.

Diskrimination og hadsk tale rettet mod muslimer er på fremmarch i Danmark, og der gøres ikke nok for at bekæmpe det.

Sådan lyder kritikken fra Europarådets racismekomission i en netop offentliggjort landerapport om Danmark.

I rapporten peger Den Europæiske Kommission mod Racisme og Intolerance (ECRI) på flere »bekymrende« tendenser de seneste år, hvad angår behandlingen af borgere med muslimsk eller ikke-vestlig baggrund her i landet.

»Angående hadefulde ytringer bemærker ECRI med beklagelse, at muslimer i Danmark, herunder gæstearbejdere og personer, der har fået asyl, i stigende grad, herunder af politikere fra forskellige politiske partier, fremstilles som en trussel mod danske værdier og kultur,« hedder det blandt andet.

Særligt den racismedømte politiker Rasmus Paludan, som i 2019 stillede op til Folketinget med partiet Stram Kurs, får kritik og udpeges som det »værste udtryk for denne tendens«.

»Med hensyn til konkrete eksempler på hadefulde ytringer begået i den nærværende rapports referenceperiode skal nævnes lederen af det ekstreme højreorienterede parti Stram Kurs, som angiveligt går ind for etnisk udrensning af muslimer og truer, håner og fornærmer muslimer og sorte i deres egne kvarterer, mens han i ytringsfrihedens navn nyder politibeskyttelse,« skriver ECRI.

ECRI udgiver løbende landerapporter om forholdene i EU’s medlemslande. Kommissionen har tidligere kritiseret Danmark for at stramme familiesammenføringsreglerne og for den meget omstridte ”smykkelov”, der gjorde det muligt for politiet at konfiskere visse værdigenstande fra asylansøgere.

I den nye rapport er der flere direkte henstillinger til Danmark.

Blandt andet får regeringen en løftet pegefinger for ikke at have lavet en længe efterspurgt national handlingsplan mod racisme med særligt fokus på at forebygge racisme og diskrimination mod muslimer.

Den danske regering påpeger dog i en kommentar sidst i rapporten, at et politisk flertal i Folketinget i januar blev enige om at lave en sådan handlingsplan. Den ventes klar inden udgangen af 2022.

»Det er forventningen, at handlingsplanen vil bekæmpe racisme i bred forstand ved at afdække udbredelsen og karakteren af racisme i samfundet,« skriver regeringen i svaret.

Ifølge ECRI bør handlingsplanen indeholde tiltag inden for flere områder, såsom uddannelse, offentlig bevidsthed og træning af relevante fagpersoner såsom betjente og lærere. Samtidig opfordres Danmark til at gøre mere for at få personer med minoritetsbaggrund ind i netop disse jobs.

Kommissionen anbefaler også, at det bliver muligt at skære ned på den offentlige støtte til »racistiske organisationer, herunder politiske partier«, og for at opløse dem, »når det er relevant.«

Læs også:
Europas Forenede Stater
EU-skat går til drag queens i uddannelsesprogram for unge
Film: Afbrænding af EU-flag


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //