Færre problemer end forventet, når flygtningene er hvide

SVERIGE: Der har været færre problemer end forventet med at anbringe flygtninge fra krigstidens Ukraine i svenske kommuner. Det oplyser Migrationsverket, som er overrasket over, hvor nemme ukrainerne har været.

Flygtninge i Ukraine. Billedet er fra 2015. Foto: OSCE Special Monitoring Mission to Ukraine, (CC BY 2.0).

Omkring 40.000 mennesker er blevet modtaget som flygtninge i Sverige fra den igangværende krig i Ukraine. Heraf har en stor del brug for hjælp til at finde bolig. Men det har ført til væsentligt færre problemer, end hvad Migrationsverket har forudset, skriver Aftonbladet.

Ifølge en ny lov, der trådte i kraft 1. juli, har kommunerne overtaget Migrationsverkets ansvar for at formidle boliger til flygtninge. Det betyder, at flygtninge, der i dag bor i Migrationsverkets boliger, måske skal anbringes i andre kommuner.

– Vi forsøger at fuldende puslespillet, før vi træffer en beslutning. I mange tilfælde er vi kommet frem til løsninger, der er gode for alle, men det er klart, at der er sager, hvor folk har skullet flytte ret langt, men det er en lille andel, siger Magnus Önnestig, direktør i Migrationsverkets nationale operationelle afdeling.

Men selv dette har givet færre problemer end forventet.

– Det er rullet videre med færre gnidninger, end vi havde regnet med på forhånd. Vi er uden tvivl tilfredse med arbejdet, ellers kan det variere på tværs af landet. Men generelt set er vi meget tilfredse, siger Önnestig.

 

Læs også:
Intet hvidt blod for jøden Zelenskyj

Kilder:
Aftonbladet


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //