Finland: Højeste domstol forbyder Den Nordiske Modstandsbevægelse

FINLAND: I en afgørelse tirsdag meddelte Højesteret i Finland, at Den Nordiske Modstandsbevægelse forbydes i Finland.

Det var for nøjagtigt to år siden, at Turku (Åbo) Appelret bekræftede den skandaløse forbudsdom fra det foregående år fra Birkaland distriktsdomstol om at forbyde Den Nordiske Modstandsbevægelse i Finland. Appeldomstolens dom blev appelleret til Højesteret, der besluttede at tage sagen op, men pålagde samtidig den finske gren af Modstandsbevægelsen et forbud mod aktiviteter indtil domstolens afgørelse.

Tirsdag morgen kom beskeden: Højesteret forbyder Den Nordiske Modstandsbevægelses aktiviteter i Finland. På trods af den svage argumentation fra det finske Politiråd, der anlagde sag i forbudsspørgsmålet, er forbuddet således gået igennem i tre instanser.

Ifølge Højesteret strider Modstandsbevægelsens aktiviteter mod “god praksis”.

Svenska Yle skriver, at Højesteret i sin afgørelse fastslår, at Den Nordiske Modstandsbevægelse “ikke nyder ytringsfrihed eller foreningsfrihed, da foreningens aktiviteter i sagens natur indebærer misbrug af disse rettigheder”.

Ifølge chefinspektør Heikki Lausmaa ved Politirådet bliver Højesterets afgørelse nu undersøgt nøje for at finde ud af nøjagtigt, hvilke konsekvenser det vil få.

– Vi mener, at domstolens holdning er en klar erklæring om, at organisationer, der er voldelige og bruger taler, der er racistiske eller på anden måde krænker den menneskelige værdighed, ikke skal have en plads i det finske samfund, siger han til svenske Yle.

Lausmaa mener, at Modstandsbevægelsen nu overhovedet ikke må gøre noget i Finland, såsom at organisere demonstrationer. Organisationens flag eller symboler kan heller ikke bruges offentligt.

Den Nordiske Modstandsbevægelse har imidlertid ikke haft aktiviteter siden det midlertidige forbud trådte i kraft.

Hvis sagen skal appelleres, skal man nu henvende sig til Den Europæiske Domstol.

Nordfront følger sagen. 


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  2 ting.
  Kan man ikke lave en søster organisation ligesom Stram Kurs har gjort med Hardline?
  og så er der det her med ham der blev sparket ned af et NMR-medlemmet i Finland. Jeg kender kun historien fra den norske dokumentar film om NMR. Men jeg har aldrig rigtigt forstået hvorfor NMR valgte at forsvare gerningsmanden. Måske i kan linke til en artikel om situationen set fra NMRs side?

 • Redaktionen says:

  Hej Lars,
  Du kan læse om Jesse Torniainen her:
  https://www.nordfront.se/?s=Jesse+Torniainen

 • Lars Agerbæk med æ says:

  puha. Hvad er det. En 20-30 artikler om sagen… Kan i give mig det korte resumé? eller bare jeres syn på sagen?


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //