Finsk økonomiprofessor: Forbered jer på et børskrak på 80-90 procent

ØKONOMI: Den fremmeste økonom Tuomas Malinen advarer om «tidernes største økonomiske lavkonjunktur».

Økonomiprofessor Tuomas Malinen, der forudsagde den økonomiske krise allerede i januar, advarer nu om et sammenbrud af 80-90 procent af de amerikanske børser, skriver Vastarinta.com. Effekten afspejles straks i Finland og andre dele af verden, siger han.

Ifølge Malinen er det nu «stille før stormen», og en katastrofe i fuld skala vil bryde ud til sommer. Han forudser, at den finske økonomi vil falde endnu mere næste år.

Malinen advarer mod «den største økonomiske lavkonjunktur gennem alle tider». Indtil nu har centralbanker formået at trække vejret, men det vil ikke være muligt, når «oversvømmelsen af ​​konkurser begynder».

Malinen fremsætter disse udsagn til finske medier. I et andet interview på engelsk siger Malinen, at han mener, at den politiske ustabilitet vil stige drastisk i Europa, og at eurozonen «næsten helt sikkert» styrter i grus på grund af ​​krisen.

– Den europæiske banksektor vil ikke være i stand til at håndtere dette slag og sandsynligvis heller ikke eurozonen. Vi forventer, at eurozonen begynder falde fra hinanden. Massiv fattigdom og arbejdsløshed vil skabe alle slags ødelæggelser, især i de central- og sydeuropæiske stater. Måske også i USA.

LÆS OGSÅ:
Tidligere nationalbankchef: «Kommer til at blive som i Tyskland i 20’erne»

KILDER:
Kauppalehti
Voimagold


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Asbjørn Nielsen says:

  Lad os håbe, at det ikke går så vidt. Spørgsmålet er, om det lykkes de forskellige stater og internationale banker, at holde de små og mellemstore virksomheder kørende, så sker dette nok ikke. Det er bare et spørgsmål om det lykkes. Hvis jeg skal komme med mine forventninger, og er jeg bestemt ikke en økonomiprofessor, så vil jeg tro, at der kommer en betydelig tilbagegang i økonomien, men at massearbejdsløshed ikke vil blive realiteten, ihvertfald ikke i Danmark. Men nu må vi se.

 • Krautling says:

  Tja.. Altså, desperate tider giver rum til andre holdninger. Så det er måske slet ikke så skidt endda.

 • Torsten says:

  Det værste ved det hele er at folket har accepteret at økonomiske kriser er helt naturligt. Græsset vokser jo stadig, solen skinner og vinden blæser, men af en eller anden grund så skal der kommer økonomiske kriser som ødelægger livet for millioner.

  I øvrigt tak for et rigtig godt site med gode artikler – især de forskellige serier.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //