Tidligere nationalbankchef: «Kommer til at blive som i Tyskland i 20’erne»

CORONAKRISEN: Sverige risikerer at havne i en økonomisk depression med massearbejdsløshed som følge, spår Kerstin Hessius, som tidligere var vicedirektør i nationalbanken i Sverige. Hun sammenligner situationen med 20’ernes Tyskland og 30’ernes USA.

Billede fra 1920’ernes Tyskland. Foto: Library of Congress, Washington, D.C.

Kerstin Hessius, som er administrerende direktør for den tredje AP fond og tidligere vicedirektør i Sveriges nationalbank spår, at Sverige kan blive ramt af en dyb økonomisk krise på grund af Coronavirusset.

– Det som sker nu er, at der ikke findes nogen efterspørgsel i nogle brancher. Alle virksomheder reducerer udgifterne, men de har ingen indtægter overhovedet. Konsekvenserne er, at arbejdsløsheden stiger sekund for sekund, siger hun til SVT.

Hun mener, at konsekvensen kan blive betydelig massearbejdsløshed.

– Det er massearbejdsløshed det drejer sig om, arbejdsløshed på 20 til 40 procent. Det betyder, at der findes meget få virksomheder at gå til. Der er til og med en risiko for at vi med alle disse penge som pumpes ud, at vi får hyperinflation sideløbende med at vi ikke har nogen efterspørgsel i økonomien, forklarer hun.

– Man må begynde at gå tilbage og sammenligne med Tyskland i 20’erne og USA i 30’erne. Man må forstå alvoren af dette.

Læs også: «Jeg byder dårlige tider velkommen, så vi sammen kan skabe bedre!»

Inflation og massearbejdsløshed i 1920’ernes Tyskland førte til at folket mistede troen på det liberale demokrati som den daværende Weimar-republik hvilede på. I stedet gav flere og flere sin støtte til den voksende nationalsocialistiske bevægelse, hvilket førte til at Adolf Hitler i 1933 blev valgt som Tysklands rigskansler og hurtigt kunne redde landet fra ruinerne.

Kilde:
SVT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Asbjørn Nielsen says:

    Hvor er det trist, at det er endt i sådan en situation. Kommende massearbejdsløshed, masseindvandring som truer vort folks eksistens og en ulækker popkultur. Lad os håbe vi kan vende dette til vores fordel!

  • One of the ways to resist evil is with strong spiritual life. Odin descends from the spiritual world to teach us the nordic truth. Odin is our pro-nordic God and Frigga is our pro-nordic Goddess. The more we serve Them the more they can help us. George Harrison and the devotees made Krishna music. The devotees sometimes sing Hare Krishna on the street. There is a need for us to make odinist music and sing on the street. As the world starts to collapse, and maybe never recovers this time, we still have our spiritual life, our music, and our religion, to help us survive.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //