Fodaftryk på Kreta udfordrer »Out of Africa«-teorien

FORSKNING: Det ældste fodaftryk fra et abemenneske, et såkaldt hominin, blev opdaget på Kreta i 2017 og er nu blevet anslået til at være 6,05 millioner år gammelt ved hjælp af geofysiske og mikropaleontologiske metoder. Resultaterne tyder på en separat udvikling i Europa og udfordrer fortrængningsteorien, også kendt som »Out of Africa«-teorien.

I 2017 blev mere end 50 fodaftryk af et præmenneske, et såkaldt hominin, opdaget nær byen Trachilos i den vestlige del af Kreta. Ved hjælp af geofysiske og mikropaleontologiske metoder har et team af forskere dateret fodsporene, der viste sig at være 6,05 millioner år gamle, og dermed er betydeligt ældre end lignende fund gjort i Afrika. Resultaterne tyder på, at et europæisk præmenneske i Europa kan have udviklet sig separat, ifølge undersøgelsen i Scientific Reports.

»Fodaftrykkene er næsten 2,5 millioner år ældre end de spor, der tilskrives Australopithecus afarensis (Lucy) fra Laetoli i Tanzania,« siger den tyske forsker Uwe Kirscher i en pressemeddelelse.

– Vi kan ikke udelukke en forbindelse mellem den person, der lavede fodsporene og Graecopithecus freybergi, siger professor Madelaine Böhme.

Bömes forskergruppe identificerede den tidligere ukendte menneskelige art Graecopithecus freybergi baseret på fossiler fra 7,2 millioner år gamle aflejringer i Athen, cirka 250 kilometer væk fra fodsporene nær Trachilos. Opdagelsen af ​​Graecopithecus har rejst spørgsmålet om, hvorvidt dette kan have været menneskets ældste direkte forfader, og at menneskehedens vugge således lå i Europa og ikke Afrika.

Nyere forskning tyder også på, at det europæiske kontinent adskilte sig fra det afrikanske for seks millioner år siden, og at der kan være en forbindelse mellem ørkendannelsen i Mesopotamien og Sahara og den geografiske spredning af menneskelige forgængere. En ørkendannelsesfase for 6,25 millioner år siden i Mesopotamien kan have startet en migration af europæiske pattedyr til Afrika, mener forskerne.

Ifølge forskere kan en adskillelse af kontinenterne for 6 millioner år siden have muliggjort en separat udvikling af den afrikanske Orrorin tugenensis (Årtusindemand) og det europæiske præmenneske.

Læs også:
Genetikprofessor: «Afrikanere har flere abelignende genvarianter end andre racer»
Race – det afgørende spørgsmål: Forord og bibliografi
Charles Darwin

Kilder:
Scientific Reports
ABC Nyheter
SciTechDaily
Wikipedia


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Det lyder sandsynligt ud fra de fund der er blevet gjordt. Men historie bøgerne og narrativet bliver næppe ændret i skolen.
    Der har sandsynligvis været nogle fælles forfædre og så er racerne sikkert blevet skilt af ændringer i jorden og har udviklet sig separat og derfor de racemæssige forskelligheder og intet galt i det, menneskene har tilpasset sig det habitus de har levet i. Og så har de forskellige mennesker mødtes da de er begyndt at migrere å


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //