Folkeforræderen Erik Nord praler af politiets indsats i Kungälv 1. maj

SVERIGE: Erik Nord, kommanderende chef for politiet i Kungälv 1. maj siger, at han er vældig tilfreds med politiets indsats under demonstrationen og praler med den eksemplariske opførsel fra «skikkelige politifolk».

Folkeforræderen Erik Nord. Foto: Thomas Johansson

Den Nordiske Modstandsbevægelses leder Simon Lindberg beskrev ordensmagtens opførsel i Kungälv 1. maj som «den værste politiindsats i moderne tid». Den kommanderende chef selv, ytringsfrihedshaderen Erik Nord, politichef i Storgöteborg mener, at det alt i alt var en vellykket politiindsats.

– Jeg er vældig tilfreds med hvordan alle medarbejdere arbejdede i dag. Det havde kunnet gå betydeligt værre hvis vi ikke havde så skikkelige politifolk, sagde Nord til Expressen efter demonstrationen.

De «skikkelige politifolk» som Nord roser vendte blandt andet ryggen til voldelige moddemonstranter og lod disse gå til fysisk  angreb på demonstrationsdeltagerne og politiheste, men politiet valgte i stedet at angribe demonstrationens funktionærer, da disse forsøgte at beskytte optoget.

Politichefen har et helt andet minde af hændelsesforløbet:

– Der er en del angreb fra moddemonstranter som NMR svarer tilbage på. NMR bliver overtændt og efterfølgende til angreb på politiet og starter voldelige optøjer, siger han.

Golbalistlakajen Nord klagede også over politiets vanskelige situation og at politietfår kritik for sit arbejde:

– Det er jo desværre sådan, at vi som oftest havner i midten. Vi får kritik fra begyndelsen af for at vi følger loven og giver NMR lov til at demonstrere, og derefter står vi for gennemførelsen, hvor vi bliver angrebet af både moddemonstranter og NMR, men det er vi vant til.

Nu ser Nord forventningsfuldt frem til granskningen af det store filmmateriale fra demonstrationen, som politiet har for at kunne identificere så mange som muligt af demonstrationsdeltagerne og udrede om der findes noget de kan mistænkes for i fremtiden.

– Vi har filmbilleder derfra, så rigtig mange kan regne med at de bliver mistænkt for lovbrud i fremtiden. Vi har haft mange kameraer og droner som har fløjet, jeg har selv set billederne, som er af en fantastisk kvalitet, så med dem kan jeg lave en hurtig vurdering af vores indsats, siger Nord.

«Lovovertræderne» som politiet håber at kunne identificere og strafforfølge i fremtiden er hovedsagelig den næstenkriminelle forseelse «hetz mod folkegruppe», hvilken politiet og anklagemyndigheden kan udvidde og tilpasse efter eget skøn.

Kilde:
Expressen


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //