Gennemgang af dagen: Massive angreb på Israel – Palæstina slår tilbage

MELLEMØSTEN: Tusindvis af raketter regner ned over Israel, og palæstinensiske soldater har angiveligt invaderet besættelsesmagtens territorier. Ifølge premierminister Benjamin Netanyahu er landet i krig.

Lørdag morgen og formiddag

I løbet af lørdag morgen begyndte et massivt palæstinensisk angreb på Israel, med tusindvis af raketter affyret mod mål over hele landet. Samtidig siges bevæbnede soldater at være kommet ind i israelske landsbyer og bosættelser, hvor der er kampe i gang.

– Israel er under et stort angreb, raketter er blevet affyret, og terrorister trænger ind i landsbyer og omgiver dem. Vi har fået mange henvendelser om tilskadekomne. Situationen er meget alvorlig — siger en talsmand for den israelske redningstjeneste som citeret af Aftonbladet.

Den palæstinensiske gruppering Hamas har taget ansvaret for angrebene og siger ifølge al-Jazeera, at det er et svar på israelske vanhelligelser af al-Asqa-moskeen og den eskaleret vold fra de israelske bosættere. Ifølge den israelske premierminister Benjamin Neanyahu er Israel i krig, og han lover nu hævn over Palæstina “som de aldrig har set før” .

https://twitter.com/EmdeeSr7/status/1710609831722156167?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1710609831722156167%7Ctwgr%5Efb039659a59fb7330044233a2e5eaa7beeccac9e%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnordfront.se%2Fmassiva-attacker-mot-israel

Den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas har dog forsvaret angrebet ved at sige, at palæstinenserne har ret til at “forsvare sig mod bosætternes og besættelsesmagtens terrorisme”.

Der er rapporter om, at Palæstina har fanget israelske soldater og også overtaget en række militærkøretøjer. Det er angiveligt også lykkedes dem at besætte en politistation nær grænsen til Gaza. Ifølge nogle rapporter har de erobret byerne Sderot og Ashkelon i det sydvestlige Israel, hvor de patruljerer i gaderne med bevæbnede mænd. Et videoklip er blevet cirkuleret på sociale medier, der siges at vise, hvordan en af ​​de palæstinensiske droner slår en israelsk tank ud:

https://twitter.com/MyLordBebo/status/1710595177734189472?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1710595177734189472%7Ctwgr%5Efb039659a59fb7330044233a2e5eaa7beeccac9e%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnordfront.se%2Fmassiva-attacker-mot-israel

https://twitter.com/QudsNen/status/1710609210206048365?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1710609210206048365%7Ctwgr%5Efb039659a59fb7330044233a2e5eaa7beeccac9e%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnordfront.se%2Fmassiva-attacker-mot-israel

I Vesten er den palæstinensiske offensiv blevet fordømt af en række ledere, mens andre har opfordret begge sider til at deeskalere. Iran fejrer dog den palæstinensiske modstandsbevægelses succeser, og ifølge en officiel erklæring fra en talsmand for landets øverste leder Ali Khamenei, vil Iran “stå sammen med de palæstinensiske krigere, indtil Palæstina og Jerusalem er befriet” .

Lørdag middag
Palæstina har offentliggjort sine egne billeder, der viser, hvordan de invaderede israelsk territorium ved at lave huller i hegnet mod Gaza og køre ind med motorcykler.

Et videoklip viser bevæbnede paraglidere, der letter i en slags luftpudefartøjer og flyver for at komme dybt ind i israelsk territorium.

Der er også offentliggjort billeder, der siges at forestille tilfangetagelsen af ​​general Nimrod Aloni, som er en højtstående øverstbefalende i de israelske forsvarsstyrker. Ifølge oplysninger på sociale medier havde han i hvert fald tidligere kommandoen over Ugdat Aza, som er Israels Gaza-division.

Lørdag eftermiddag
Indtil videre ser Gaza-baserede Hamas ud til at lede den antizionistiske kampagne, men den har støtte fra allierede i hele Mellemøsten. Da Irans parlament mødtes lørdag, skulle medlemmerne spontant være begyndt at råbe “Død over Israel!”.

Egyptiske diplomater har angiveligt advaret Israel om, at den shiamuslimske modstandsbevægelse Hizbollah vil slutte sig til krigen, hvis Israel indleder en fuldskala invasion af Gaza. Organisationen har også offentliggjort en officiel erklæring, som Nordfront har oversat til dansk:

I Guds navn,

Jihad er blevet beordret til dem, der har fået krig påtvunget sig: Fordi de er blevet undertrykt, og fordi Gud utvivlsomt er fuldt ud i stand til at hjælpe dem.

Hizbollah lykønsker den palæstinensiske nation, den palæstinensiske modstand og al mujahidin i den palæstinensiske falanks, især de kære brødre fra Qassam-bataljonen og den islamiske modstandsbevægelse Hamas, for denne omfattende og heroiske operation.

Denne sejrrige operation er et stærkt svar på besættelsesmagtens fortsatte forbrydelser og de fortsatte angreb på helligdomme, ære og værdighed.

Det er en ny bekræftelse af, at den palæstinensiske nations vilje og modstandsvåben er den eneste mulighed i kampen mod aggression og besættelse, samt et budskab til den arabiske og muslimske verden og det internationale samfund, især dem, der søger normalisering. Det palæstinensiske spørgsmål er et levende spørgsmål og der vil ikke dø før sejr og befrielse.

Vi opfordrer folkene i de arabiske og muslimske nationer og alle de frie folk i verden til at erklære deres støtte til det palæstinensiske folk og de bevægelser, der står for dets enhed i blod, ord og gerning.

Den islamiske modstand i Libanons ledelse følger nøje den vigtige udvikling i Palæstina og følger situationen på stedet med stor interesse og er i direkte kontakt med ledelsen af ​​den palæstinensiske modstand, både inde og ude, og opretholder løbende kommunikation med den.

Vi evaluerer begivenheder, og hvordan operationerne udføres, og opfordrer derved det fjendtlige zionistiske regime til at forstå den vigtige lektie, som den palæstinensiske modstand har lært i felten og på konfrontations- og kamparenaen.

Lørdag aften
Den Nordiske Modstandsbevægelse er den første nordiske nationalistgruppe, der officielt udtrykker støtte til den palæstinensiske antizionistiske offensiv. Den nationalsocialistiske organisation har i sit partiprogram “Vores Vej” fastsat, at de vil “arbejde med alle tilgængelige midler for at genvinde magten fra den globale zionistiske elite, der har besat det meste af vores verden”. I artiklen på hjemmesiden skriver de følgende holdning vedrørende den antizionistiske offensiv:

Den palæstinensiske modstandsbevægelse har i dag indledt en massiv militær offensiv mod Israel, hvor de angiveligt erobrede flere byer, fangede israelske soldater og beslaglagde kampkøretøjer.

Angrebet er en modreaktion efter årtiers jødisk aggression mod palæstinensere med hundredtusindvis af døde og den konstante udvidelse af Israels grænser til følge.

Selvforsvar er en selvfølge, og Den Nordiske Modstandsbevægelse står helhjertet bag den palæstinensiske offensiv og for det palæstinensiske folks ret til en suveræn nation i henhold til de grænser, der herskede før sejrsmagterne i Anden Verdenskrig dannede Israel i 1948 på besat jord.

Ligesom vi herhjemme, under de forhold og præmisser, der hersker her, kæmper for et nyt og frit Nord, ønsker vi det palæstinensiske folk alt det bedste i kampen for et nyt og frit Palæstina.

Længe leve de nordiske lande! Længe leve Palæstina! Knus zionismen!

Palæstina forsætter med at affyre raketter mod Israel. Videoer viser, at Israels Iron Dome system bliver overvæltet og at raketterne rammer gaderne i terrorstaten Israel.

Iran lover støtte til Palæstina
Iranske regeringsembedsmænd lykønskede Palæstina med deres overraskelsesangreb på Israel tidligt lørdag morgen og udtrykte støtte til “anti-zionistisk modstand” i hele regionen.

Da den israelske premierminister Benjamin Netanyahu erklærede, at Israel er “i krig”, roste talsmand for det iranske udenrigsministerium, Nasser Kanani, Palæstina.

“Det, der fandt sted i dag, er i tråd med fortsættelsen af ​​sejre for den antizionistiske modstand på forskellige områder, herunder Syrien, Libanon og besatte lande,” sagde Kanani til det semi-officielle nyhedsbureau ISNA .

Regeringsstøttet Tasnim News Agency rapporterede, at en topmilitær rådgiver for den øverste leder Ayatollah Ali Khamenei, generalmajor Yahya Rahim Safavi, lovede iransk støtte til den palæstinensiske operationen mod Israel.

Taleban-ledelsen ønsker at “erobre Jerusalem”
Ifølge Jerusalem Post har Taleban-ledelsen bedt Iran om fri passage gennem landets territorium for at stille sig på Palæstinas’ side mod de jødiske besættere. Ifølge avisen har Taleban bedt om fri passage til at “erobre Jerusalem , hvis Iran, Jordan og Irak er villige til at støtte deres tropper”.

LÆS OGSÅ: Ayatolla Khamenei: «Israel kommer ikke til at overleve»


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //