Interview med chefen for Modstandsbevægelsen på Island

INTERVIEW: Ríkharður, chefen for den islandske gren af Den Nordiske Modstandsbevægelse, bliver interviewet af programlederne i det svenske aktivist-podcast «Mer än ord».

Listen to “Islands chef Ríkharður intervjuas av Mer än ord” on Spreaker.

I torsdags gennemførte Den Nordiske Modstandsbevægelse en historisk aktivitet på Island. Det var den første offentlige nationalsocialistiske aktivitet i landet siden Anden Verdenskrig. Det betød også, at Modstandsbevægelsen nu har holdt offentlige aktiviteter i alle de nordiske lande.

Marcus Nordh og Tobias Malvå fra podcastet «Mer än ord» var til stede på den historiske dag på gaderne i Reykjavik. Under besøget benyttede de anledningen til at tale med Ríkharður i et 20-minutters langt interview.

Ríkharður på gaden i Reykjavik.

I interviewet finder vi ud af, hvorfor modstandsfolkene findes på Island og hvad de har bedrevet indtil videre. Det har været en rejse for både forretning og glæde, med udflugt for at se seværdigheder og bade i varme kilder, foruden aktivisme, taler og træning.

Aktivisterne kunne blandt andet prøve kræfter med HEMA – historisk europeisk kampsport – en tysk sværdkamp-tradition fra middelalderen, som Ríkharður  har praktiseret i en årrække.

Ríkharður talte også om sin egen opvågning til nationalsocialismen og om behovet for en nordisk enhed på Island. Til slut forklarede han det vigtigste af alt – hvordan man siger «Hil sejer» på islandsk.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //