Israel forbereder en landoffensiv mod Gaza

ZIONISME. Israel forbereder en landoffensiv mod Gaza, mens Netanyahu afviser Hamas’ fredsforslag.

Bomberede boligbygninger efter en israelsk offensiv mod Gaza 2009. Foto: Marius Arnesen, CC BY-SA 3.0 NO , via Wikimedia Commons.

Den eskalerende situation mellem den zionistiske stat Israel og Hamas i den palæstinensiske Gaza begyndte med konfrontationer mellem jøder og palæstinensere i Jerusalem, hvorefter israelske politistyrker begyndte at bortvise palæstinensiske familier nær Al-Aqsa-moskeen.

Konflikten har nu ført til, at Israel planlægger en landoffensiv mod Gaza. Dette som et modsvar på raketterne, som Hamas affyrede mod blandt andet Tel Aviv efter Israels provokation under den muslimske højtid Ramadan ved Al-Aqsa-moskeen den 10. Maj.

Ifølge RT har den israelske premierminister Benjamin Netanyahu  samtidig afvist fredsforslag fra Hamas.

Brigadegeneral Hidai Zilberman meddelte under en pressekonference torsdag, at en plan for en offensiv på land ind på det palæstinensiske område vil blive præsenteret for den israelske hærs øverste ledelse senere på dagen.

Vi er klar til at manøvrere, og i princippet har IDF [ den israelske hær. røde. anm. ] godkendte flere forskellige planer for en offensiv på jorden, meddelte Zilberman, som også påpegede, at regeringen tager den endelige beslutning om at rejse ind i Gaza.

Ifølge IDF affyrede Hamas mere end 1.500 raketter mod israelske byer i løbet af ugen, hvilket tvang mange israelere til at gemme sig i bunkere. Ifølge IDF dræbte raketterne også seks mennesker, inklusivt et barn.

Israels luftforsvar, også kendt som Iron dome, er blevet anvendt som et vigtigt propagandaværktøj for Israel i lang tid, hvor de påstår, at deres luftforsvar næsten kan stoppe alt. Men allerede den 11. maj, altså dagen efter konflikten eskalerede, blev deres luftforsvar overvældet ifølge nogle kilder.

På samme tid er 650 palæstinensere dræbt. inklusive snesevis af børn under israelske bombninger af beboelsesbygninger inde i Gaza.

KILDER:
RT
Nordfront
Anash


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Meget kan man sige om muslimer, men de har sgu kampgejst


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //