Israelsk cyberterrorgruppe afsløret

JØDESPØRGSMÅLET: En hemmelig cyber-terrorgruppe baseret i Israel, som angiveligt har påvirket over 30 forskellige valg på flere kontinenter, er blevet afsløret i et samarbejde mellem journalister fra flere lande. Gruppen hedder “Team Jorge” og ledes af israelske Tal Hanan.

Journalister fra 30 forskellige aviser, såsom The Guardian, Le Monde, Der Spiegel og El País, har afsløret en israelsk cyber-terroristgruppe kaldet “Team Jorge”, som foran skjulte kameraer praler med, at de har haft succes med at påvirke 33 præsidentvalg i hele verden. Heraf hævdes det, at 27 af missionerne var “vellykkede”. Samtidig hævder de at have været involveret i to “store projekter” i USA.

Gruppen ledes af jøden Tal Hanan, som har en baggrund i israelske sikkerhedsstyrker. Hanan kalder sig selv “Jorge” og holder sin identitet strengt fortrolig, selv over for kunder, som omfatter efterretningstjenester, lobbygrupper, politiske partier og private virksomheder, der forsøger at manipulere den offentlige mening.

Ud over Tal Hanan består koncernen af ​​tidligere ansatte i forskellige myndigheder og sikkerhedstjenester. Det er specialister i finans, sociale medier, kampagner og psykologisk krigsførelse, som tidligere har tjent regeringer rundt om i verden. I dag er de spredt på seks hemmelige kontorer i forskellige lande.

Styrer over 30.000 bots på flere platforme
“Team Jorge” kontrollerer en “hær” på internettet, bestående af over 30.000 bots med konti på blandt andet Facebook, Twitter, LinkedIn, Telegram og YouTube. Nogle bots har endda konti på Amazon med adgang til kreditkort, Bitcoin og Aribnb konti. Disse styres gennem virksomhedens egen software kaldet “Aims bot-management software”.

Da tre journalister gik undercover og udgav sig for at være potentielle kunder for “Team Jorge”, fik de lov til at besøge gruppens hovedkvarter i en umærket bygning uden for Tel Aviv, Israel. På stedet fik journalisterne en detaljeret præsentation af, hvordan cyberterrorgruppen fungerer. De lærte blandt andet, at gruppen kan skaffe følsomme oplysninger om rivaler gennem forskellige hacking metoder. For eksempel har de en teknik til at hacke både Google-konti og Telegram.

“Jeg vil vise, hvor ‘sikker’ Telegram er”
For eksempel får journalisterne at se, hvordan Tal Hanan får adgang til en Google-konto, der tilhører en “assistent for en vigtig person”, der er involveret i en valgkamp i Kenya. Foran journalisterne scroller han gennem e-mails, dokumenter, kontakter, billeder og filer.

– Jeg ved, at man i nogle lande tror, ​​at Telegram er sikkert. Jeg vil vise, hvor sikkert det er, fortæller Tal Hanan til journalisterne og viser, hvordan han får adgang til andre politisk aktive kenyaneres Telegram-konti.

Men Hanan overvåger ikke kun, hvad folk skriver på Telegram. Han sender også beskeder fra folks konti. For eksempel skaber han kaos ved at sende beskeder fra én persons konto til vedkommendes rival. Når beskeden er sendt, sletter han den for at skjule sine spor.

– Noget af det bedste er at skabe splid mellem de rigtige mennesker, forstår du. Og jeg kan skrive til ham, hvad jeg synes om hans kone, eller hvad jeg syntes om hans sidste tale, eller jeg kan fortælle ham, at jeg lover ham at blive min næste stabschef, fortsætter han.

Journalisterne har ikke kunnet finde ud af præcis, hvordan “Team Jorge” hacker Telegram og Gmail, men han oplyser selv, at han udnytter svagheder i Signal System Number 7 (SS7), som er et sæt protokoller, der beskriver kommunikationen mellem telefoncentraler i offentlige telefonnet i hele verden.

Udgiver falske nyheder og bruger bots til at sprede dem
En anden almindelig modus operandi for gruppens indflydelsesoperationer er at plante faske nyheder i højtprofilerede aviser og derefter forstærke fortællingen yderligere ved hjælp af en hær af bots.

– Team Jorges bots er uden tvivl de mest sofistikerede, vi nogensinde har set, siger reporter Manisha Ganguly fra The Guardian, der deltog i afsløringen.

– Robotterne er mangefacetterede og har konti på tværs af flere platforme, der knytter sig til hinanden, ligesom en rigtig person. Derfor virker de som rigtige mennesker.

Team Jorges bots har også flere billeder af “sig selv” på deres konti, selvom de ikke er rigtige mennesker. Da Hanan foran et skjult kamera bliver spurgt, hvor de får deres billeder fra, svarer han sarkastisk:

– Jeg vil ikke fortælle dig det. Så må vi slå dig ihjel senere og smide din krop i sandet.

Ifølge The Guardian er der dog blevet opdaget flere tilfælde, hvor “Team Jorge” blot har stjålet billeder fra rigtige menneskers konti på sociale medier.

Påvirke operationer verden over
Nogle af de lande, hvor “Team Jorges” bots er aktive i dag, er Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Hviderusland, USA, Canada, Nigeria og Indien.

Udover ‘Aims’ bruger Hanan også en anden software, som han kalder en ‘blogmaskine’. Det er et automatiseret system, der laver falske hjemmesider og artikler – når de ikke kan få de store medievirksomheder til at gøre det –  så spreder Aims-botterne materialet over hele internettet.

– Når man har skabt troværdighed, hvad gør man så? Så kan du manipulere, forklarer Hanan foran et skjult kamera.

Da journalisterne konfronterede Tal Hanan om de oplysninger, de havde indsamlet, hævdede den jødiske cyberterrorchef, at han havde brug for “tilladelse” fra en uspecificeret autoritet til at kommentere. Han siges dog at have skrevet:

For at præcisere, benægter jeg, at jeg har gjort noget forkert.

Hanans bror og forretningspartner Zohar Hanan hævder i et svar til journalisterne, at han har “arbejdet efter loven hele mit liv”.

LÆS OGSÅ:
Dagens video: Israel og sensur på internett
ADL stolte over sin styring af Facebook og Twitter – og af valget


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • noel khamo says:

  israel er +972.

  jer nazister som i gjorde i anden verdans krig og i gamle dage i elimarede jøder.

  og hvad ville en jøde være idag???


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //